Societat 11/01/2023

Cort trasllada el concert d'Antònia Font per Sant Sebastià a Son Fusteret

Amaia, Zahara i Paula Candejas, entre les artistes que completen el cartell musical per Sant Sebastià

2 min
Antònia Font al concert a Inca, aquest estiu.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha decidit canviar l'ubicació del concert d'Antònia Font per Sant Sebastià, el 28 de gener, del parc de la Riera a Son Fusteret. La regidora de Participació, Clàudia Costa, ha explicat que el recinte els permet tenir "millors condicions de seguretat" i ampliar l'aforament de 15.500 persones a 18.000. "Estam treballant per intentar donar cabuda tota la gent que ens està traslladant la il·lusió i emoció per anar-hi", ha afegit la regidora. I ha precisat que el canvi no provoca cap modificació en el contracte amb la banda.

El consistori ha fet públic la resta del cartell musical per a la revetla, en què destaquen les artistes Amaia, Paula Candejas i Ana Tijoux, que actuaran durant la revetla (el vespre del dia 19), la primera a la plaça del Rei Joan Carles I i les altres a la plaça de la Reina. També han anunciat el concert de Zahara (el 21 de gener i també a la plaça Carles I), que tindrà com a teloner Marc Mas, que va guanyar el tercer premi del concurs Pop Rock 2022. El primer i segon premi, Bilo i Jane Yo, actuaran la nit de la revetla. Tanquen el cartell Nita i La La love You.

Aquests artistes se sumen als que ja havia confirmat Cort les darreres setmanes: Marc Seguí, Mikel Erentxun, Doctro Prats, Cris Juanico, Sedaç, Bullugall i The Gramophone Allstars Big Band. A més, els espectacles de Samantha Hudson i Marala seran els protagonistes de 'Zona Restringida', un cicle d'espectacles que tindrà lloc els dies 14 i 22 de gener "a espais no convencionals que es mantindran en secret fins al darrer moment", apunten a la programació oficial. Per ara, s'ha fet públic que el punt de trobada serà al carrer d'Eusebi Estada, devora l'estació del tren de Sóller.

Un pregó 'glosat'

A banda de la programació musical, l'Ajuntament ha programat una trentena d'activitats per a tots els públics. El sus a les festes serà aquest dissabte dia 14 i, per primera vegada, amb un pregó 'glosat' a càrrec de les glosadores d'Associació de Glosadors de Mallorca: Alicia Olivares, Maribel Servera, Maria Magdalena Amengual i Cati Eva Canyelles. El mestre de cerimònies serà Felip Munar, que presentarà tot l'acte. Per als més infants, hi haurà la jornada del Sant Sebastià petit serà el matí del 15 de gener, i comptarà amb diferents espectacles musicals, teatrals, de circ, a més contacontes, tallers i una cercavila. Tancarà les festes, dia 18, la XXV Trobada de Gegants de Palma (amb l'assistència de diferents colles d'arreu de Mallorca) i el concert d'Antònia Font, a les 20 h.

Aquest serà el primer Sant Sebastià sense restriccions des que es va declarar la pandèmia de covid-19. "Volem que siguin les millors festes de les Illes Balears", ha dit el batle José Hila, que s'ha compromès a continuar augmentant el pressupost. Enguany, s'hi han destinat 1,1 milions d'euros, un terç dels quals serà per al concert d'Antònia Font (120.000 euros de caixet i altres 162.000 per a la producció tècnica del concert i l'habilitació de l'espai). Per la seva banda, Costa ha posat en valor el fet de comptar amb el directe "gratuït i accessible" de la banda mallorquina, una de les màximes exponents actuals "de la música local i en català".

Podeu consultar la programació completa de Sant Sebastià aquí:

Sant Sebastià 2023
stats