Societat 21/02/2022

Cort suspèn la Rua, però recupera la Rueta amb 37 activitats per a aquest diumenge

L'Ajuntament de Palma preveu dos itineraris per evitar aglomeracions

ARA Balears
1 min
Cartell de la Rueta 2022

PalmaCiutat queda sense Rua un any més: només els més petits podran celebrar el Carnestoltes. La directora general de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Clàudia Costa, ha anunciat que enguany no hi haurà Rua, però sí que es faran fins a 37 activitats per a les famílies aquest diumenge 27 de febrer, amb "una Rueta que alegrarà els carrers de Palma".

Enguany ha estat possible recuperar almenys la Rueta gràcies al fet que s'han creat dos itineraris per evitar les aglomeracions: un a la part de dalt de Ciutat i un altre, a la part de baix, des de les 11 h fins a les 14 h. El primer s'allargarà des de la plaça Espanya, pel carrer Sant Miquel, la plaça de l'Olivar i la plaça Major fins a Cort. El segon anirà des del carrer de la Unió, la plaça del Mercat i el carrer de la Riera per davant del teatre Principal fins a la Rambla.

"Aquest doble itinerari permet evitar aglomeracions i preparar més activitats que en anys anteriors", ha celebrat Costa. Així, les famílies podran gaudir d'"espectacles de circ, jocs populars, jocs amb peces gegants, batucades, gegants, màgia, música, pintades a terra...", ha explicat la directora general.

Sense Rua

Preguntada pels mitjans per la Rua, Costa ha explicat que el Carnestoltes dels adults no s'ha pogut organitzar pel nivell d'organització prèvia que requereix per part de les comparses. "És una feina prèvia que s'ha de fer, sense saber fins a quin punt es podria fer aquesta desfilada", ha puntualitzat. En qualsevol cas, ha recordat que la Rueta no consistirà en una desfilada, sinó en les activitats programades.

stats