Societat 09/09/2020

Cort destinarà 750.000 euros a la rehabilitació del castell de Bellver

Les obres podrien començar a final del 2020 i durarien un any

Maria Llull
1 min
El castell de Bellver

PalmaL'Ajuntament de Palma destinarà 750.000 euros a les obres de rehabilitació del castell de Bellver i a solucionar els problemes de drenatge que té el seu perímetre. "Cal resoldre els problemes que tenen la murada exterior del segons recinte i els murs del tercer recinte, perquè podria caure'n alguna part. Se n'ha de consolidar l'estructura", ha dit el portaveu municipal, Alberto Jarabo, després de la reunió de la junta de govern de Cort.

El projecte abasta la consolidació del segon recinte defensiu, la reposició del llenç del bastió de ponent i la pavimentació del fossat interior. Les obres podrien començar a final del 2020 i durarien un any. Ara, les empreses interessades tindran un mes per presentar les seves ofertes.

El castell de Bellver té un problema de drenatge des que es va col·locar una llosa de pedra al passeig de ronda fa uns 40 anys. "L'aigua es filtra al subsol i no s'evapora. Així, es creen unes bosses d'aigua en terra que podrien provocar un enfonsament de la murada", ha comentat Jarabo.

stats