Societat 19/02/2019

Cort celebra que l’Oficina Antidesnonament hagi evitat que 1.500 famílies quedin al carrer

Hila: “Tenc dubtes que el PP vulgui mantenir-la”

M. F.
2 min
Cort celebra que  l’Oficina Antidesnonament hagi evitat que 1.500 famílies no quedin al carrer

El regidor d'Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, s'ha mostrat visiblement satisfet quan ha presentat el balanç de legislatura del que ha descrit com "una de les iniciatives més importants per a l'equip de govern: l'Oficina Antidesnonament". Hila ha explicat que gràcies a aquest organisme 1.500 famílies no han quedat al carrer, "i, tenint en compte que les famílies tenen dos membres o més, són milers les persones a les quals Cort ha ofert una solució".

Hila ha comentat que no creu que el PP tingui la sensibilitat social suficient per donar continuïtat a l'Oficina Antidesnonament."Tenc dubtes que el PP vulgui mantenir-la", ha assegurat.

"Durant l'anterior legislatura ens deien que era impossible, que no podien fer res. I nosaltres sense incrementar personal hem demostrat que l'ajuntament pot mediar de manera efectiva i ajudar les persones a evitar el desnonament", ha assegurat el regidor. En aquest sentit, Hila ha destacat que tot i les dificultats trobades, "els bancs, sobretot els que tenen seu a les Illes balears, han estat sensibles a no desnonar".

El total de desnonaments aturats des del 2015 fins al febrer del 2019 són 1.455, 806 dels quals han estat llançaments aturats, 218 s'han concedit d'acord amb les bones pràctiques, 228 amb mediació directa amb els bancs, 80 han aconseguit la condonació del deute i 123 han estat lloguers socials.

Èxit en un de cada set casos

Els expedients tramitats des del començament de la legislatura són 2.728. L'efectivitat ha estat d'un 80% en casos d'expedients hipotecaris, d'un 68% en lloguer i d'un 63% en ocupacions il·legals. La mitjana d'èxit és de 7 de cada 10 casos.

La població que ha demanat ajuda a l'Oficina Antidesnonament ha estat un 36% famílies amb fills, un 22% famílies monoparentals i un 16% persones soles, provinents majoritàriament de les barriades de Son Gotleu, Pere Garau, Foners i la Soledat Nord.

Can Capes

En relació amb el desnonament d'una família a Can Capes, el regidor d'Urbanisme ha assenyalat que només varen demanar a l'Ajuntament un informe de vulnerabilitat i que varen desestimar qualsevol altre tipus d'ajuda perquè varen comunicar que "tenien un advocat".

El responsable d'Habitatge Digne de Cort ha aprofitat per fer una crida a la població en risc de ser desnonada per posar-se en contacte amb l'Ajuntament, ja que ha dit que com abans s'informa del cas més fàcil és aturar un desnonament.

stats