Societat 05/11/2021

Cort programa tallers, xerrades i projeccions durant tot el novembre pel 25-N

L'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI ha convocat una vintena d'activitats per al Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones en les quals ha invertit 20.000 euros

2 min
Imatge del programa de l'Ajuntament de Palma pel 25N.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha convocat una vintena d'activitats que es faran durant tot el mes de novembre per commemorar el 25-N, Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones. En total, la Regidoria de Justícia Social, Feminismes i LGTBI ha invertit 20.000 euros en el programa, al qual donarà el tret de sortida a la instal·lació interactiva De puertas para adentro el proper 8 de novembre a les 17 h al centre Flassaders. La programació s'estendrà fins al 2 de desembre, amb la darrera funció de l'obra de teatre al carrer d'Emma i el pinzell, a l'Arenal.

Així mateix, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha assegurat que donaran suport "a tot allò que el Moviment Feminista faci" pel 25-N. "És el moviment social qui convocarà i farà les activitats de reivindicació", ha afegit. A més, ha recordat algunes de les xifres relacionades amb la violència cap a les dones: "S'han comès 69 feminicidis d'ençà que va començar l'any i 83 durant el 2020 a tot Espanya". "Cada tres hores es denuncia un abús sexual a una menor", ha recordat també Vivas en referència a xifres estatals.

Programació 25N 2021 de l'Ajuntament de Palma.

Una de les activitats que la regidora ha destacat han estat les jornades sobre ciberassetjament adreçades a adolescents. "Seran els dies 24, 26 i 27 de novembre a diferents espais joves de Palma", ha indicat Vivas. A més, amb l'institut Ramon Llull han preparat tallers titulats El control no és amor. "Des de fa anys s'han detectat moltes altres de violències masclistes entre els joves", ha assenyalat en aquest sentit.

La primera activitat serà l'estació interactiva De puertas para adentro, de Proyecto Caravana, "per promoure el bon tracte", ha explicat Vivas. A més, per als dies 16, 19, 21 i 22 s'ha programat el teatre de carrer Emma i el pinzell, que s'oferirà a la plaça del Tub, la plaça de Pere Garau, l'Excorxador i a la plaça dels Nins de l'Arenal de Palma.

Concert a la presó

Així mateix, l'Ajuntament presentarà el 23 de novembre l'informe de les actuacions que han fet en matèria de violència masclista. El consistori també participarà en el minut de silenci convocat per l'Institut Balear de la Dona (IBDona) dia 25. Per a dia 29 la Regidoria ha organitzat al centre Flassaders una xerrada amb Nadia Ghulan, una refugiada afganesa per "escoltar de primera mà el que està passant al país".

A banda d'això, hi ha prevista la "projecció del film Ni una más, que va guanyar el concurs de Feminicidi" i "la projecció del documental Venus sense cànon, de la Fundació IRES, amb testimonis de dones víctimes de violència masclista", ha afegit Vivas. Un acte que no forma part de la programació de l'Ajuntament, però que la regidora ha destacat ha estat el concert de Toñi Requena i Mavic al mòdul de dones de la presó de Palma el proper dijous 11, que organitza l'IBDona.

stats