Societat 03/05/2022

Els desnonaments pugen un 20% en un any a Palma, fins als 76 mensuals

L'impagament del lloguer representa el 63% dels 228 expedients oberts durant el primer trimestre del 2022 per l'Oficina Antidesnonaments

ARA Balears
1 min
Veïnats impedint el desnonament d'una família a Son Gotleu, en una imatge d'arxiu.

L'Ajuntament de Palma ha passat de registrar 63 desnonaments mensuals durant el primer trimestre del 2021 a comptar-ne 76 durant el mateix període d'enguany, xifra que representa un increment del 20%, segons ha informat aquest dimarts el gerent del Patronat Municipal d'Habitatge, Josep Maria Rigo.

Durant els tres primers mesos del 2022, l'Oficina Antidesnonaments de Cort ha obert 228 expedients per aquesta causa i, dels 96 llançaments programats, n'ha aturat 52, segons ha apuntat Rigo en una roda de premsa.

En aquest sentit, Rigo ha subratllat que cal recordar que encara està en vigor la moratòria dels desnonaments que es va establir durant la pandèmia. "Aquest 54% és més baix que l'any passat, ens trobam que hi ha menys llançaments per part dels jutjats", ha anotat.

Impagament del lloguer

També ha detallat que la causa principal d'aquests expedients, en un 63% dels casos, és l'impagament del lloguer. Un 30% correspon a l'impagament d'hipoteques i la resta fa referència a diferents tipologies "precàries", com l'ocupació.

"Les xifres reflecteixen que les famílies han de fer un esforç molt gran per pagar el lloguer, tot i el context econòmic de recuperació", ha comentat Rigo. De fet, ha precisat que hi ha famílies que destinen "més del 50% dels seus ingressos" a pagar el lloguer.

stats