Societat 27/04/2022

Cort no descarta que el 26 de desembre sigui festiu a Palma, tot i que el Govern el consideri laborable

L'Ajuntament podria seleccionar-lo com a festiu municipal en lloc de Sant Joan

ARA Balears
1 min
Encesa dels llums de Nadal de Palma 2018

PalmaL'Ajuntament de Palma es planteja mantenir el 26 de desembre (la Segona Festa de Nadal) com a dia festiu a Ciutat, tot i que el Govern de les Illes Balears l'inclogués entre el llistat de dies laborables. Aquest dimarts l'Executiu illenc va publicar la llista de dies festius per a l'any que ve i la no inclusió de la Segona Festa de Nadal com un dels dies festius va encendre la polèmica entre els residents a l'Arxipèlag.

Després d'aquesta polèmica, el batle de Palma, José Hila, ha assegurat que en el cas de Ciutat podria ser diferent. Hila ha explicat que cada municipi pot triar dos dies festius, dies que històricament a Palma eren el 20 de gener (Sant Sebastià) i el 24 de juny (Sant Joan), però l'any que ve la situació podria canviar.

El 24 de juny del 2023 serà un dissabte i el fet que caigui en cap de setmana obre les portes a no seleccionar-lo com una de les festivitats municipals i poder mantenir, així el 26 de desembre com a dia festiu. Ara, l'Ajuntament de Palma està treballant per decidir finalment si es durà a terme aquest canvi o si finalment, com va anunciar aquest dimarts el Govern, la Segona Festa de Nadal serà un dia laborable.

stats