Socorrisme
Societat 05/04/2023

Cort licita el contracte de socorristes però el servei no començarà fins el primer de maig

El pressupost del nou contracte és de 3,5 milions d'euros per a les pròximes tres temporades

ARA Balears
2 min
650 infants fan de “socorristes per un dia”

PalmaLa Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat la licitació del contracte de socorrisme però, encara que el nou contracte preveu que la temporada comenci per Pasqua, enguany ho farà el primer de maig, ja que el nou contracte s'adjudicarà al llarg de l'estiu. Així ho ha explicat aquest dimecres el portaveu del Consistori, Alberto Jarabo, que ha insistit, no obstant això, que no hi ha hagut retards encara que ha admès "que els hauria agradat que la tramitació hagués estat més àgil".

Jarabo ha explicat que el contracte recull diverses millores plantejades pels treballadors, com avançar l'inici de la temporada, encara que en aquest cas no sigui possible, increments salarials i de plantilla, una nova zona de bany en el Portitxol i més hores laborables. D'altra banda, la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, ha explicat que "encara s'està en termini" per rebre les autoritzacions per a la col·locació de gandules i ombrel·les a les platges. El regidor ha afegit que s'està a l'espera d'alguns informes i ha recordat que els plecs marquen l'inici de la temporada el primer de maig.

El pressupost del nou contracte és de 3,5 milions d'euros per a les pròximes tres temporades, la qual cosa suposa duplicar el pressupost dedicat a aquest servei. No obstant això, han aclarit, aquestes millores no es poden introduir fins que s'adjudiqui el nou contracte i són canvis substancials que no es poden fer en un contracte vigent. Per poder-les fer efectives, han explicat, des de final de la temporada passada s'ha estat treballant en els nous plecs, pressupost i tramitació d'aquest expedient. Els terminis són els habituals en una tramitació d'aquestes característiques i volum econòmic.

Es preveu poder adjudicar el concurs perquè el nou servei comenci durant aquest estiu, incorporant totes aquestes millores acordades. En una nota de premsa, l'Ajuntament ha indicat que de manera paral·lela, el personal socorrista i l'empresa van acudir al Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB) on es va comprometre que les millores salarials, d'acord amb el conveni col·lectiu del sector, s'aplicarien amb el contracte actualment vigent, a l'inic de la temporada, que serà com sempre, l'1 de maig.

Tal com es recull a l'acord signat en el TAMIB entre l'empresa i els treballadors, l'empresa es compromet al fet que a partir del començament de la temporada 2023 abonarà als treballadors amb categoria de socorristes de platja el salari establert en el conveni, recollint així les demandes salarials dels treballadors. La pròrroga d'aquest contracte actualment vigent es farà de mutu acord entre empresa i Ajuntament.

stats