Societat 22/03/2023

Cort incorpora millores al padró municipal per tal de facilitar-ne els tràmits

Els majors de 65 anys podran fer la gestió sense cita prèvia

ARA Balears
2 min
Ajuntament de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimecres les millores que han incorporat per facilitar i agilitzar els tràmits del padró municipal. D'aquesta manera, els majors de 65 anys podran fer els tràmits padronals sense cita prèvia, sempre que siguin per a ells mateixos. Aquests serveis es duran a terme a l'OAC Son Moix. Per la seva banda, els majors de 18 anys, titulars d'un habitatge en propietat o de lloguer, podran fer el tràmit telemàticament amb certificat digital.

En una nota de premsa, Cort ha recordat que l'empadronament en línia es va posar en marxa el 2 de maig de l'any passat per a inscripcions individuals dels ciutadans majors d'edat, amb firma digital i titulars del domicili.

El regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, Alberto Jarabo, ha destacat que amb aquests canvis es milloren els serveis relacionats amb els tràmits administratius amb la ciutadania, fet que facilita que la gent pugui ser atesa sense tenir la dificultat digital.

Pel que fa a la mitjana mensual d'espera de cita, és de 10,86 dies. En aquest sentit, l'Ajuntament ha remarcat que Palma, en comparació amb altres ciutats espanyoles que tenen un nombre semblant d'habitants, és la primera quant a gestió de moviments padronals.

D'altra banda, han assenyalat que en aquests moments no es pot augmentar el nombre de cites del padró perquè el personal de les OAC també duu a terme altres tasques, a banda de l’empadronament, com ara Informació General municipal, Informació fiscal, Registre General municipal, Registre General per altres Administracions, o Targeta Ciutadana, entre d'altres.

També han destacat que s'ha de tenir en compte l'elevat percentatge d'incompareixença que hi ha, ja que, segons els mesos, el percentatge és d'entre un 18% i un 21%. Això perjudica les persones que sí que tenen cita i per aquest motiu s'ha proposat penalitzar aquelles cites que no es cancel·lin.

El nou casal de barri del Pil·larí

La Junta de Govern ha aprovat el projecte de construcció del casal de Barri del Pil·larí. Aquesta iniciativa, que va requerir l'adquisició prèvia d'un solar per ser municipal, ha tingut un pressupost inicial de 3,3 milions d'euros.

Concretament, el casal, preveu la construcció d'una planta baixa i dos pisos, cada un amb una superfície de 479,4 metres quadrats. A més, s’ha projectat de manera que, si és necessari en un futur, l’edifici pugui tenir una tercera planta, atenent així una petició de l’Associació de Veïns del barri.

Canvi de nom de l'aparcament de l'SMAP

D'altra banda, la Junta també ha aprovat el canvi de nom de l'aparcament de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP), que fins ara es coneixia com a Compte d'Empúries, i ha passat a dir-se aparcament d'Eusebi Estada.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha explicat que amb aquest canvi es vol fer un reconeixement "a una de les figures més rellevants de l'enginyeria de Palma".

stats