Societat 24/10/2023

Cort enllestirà la zonificació dels carrers on es podran convertir els locals en cases a finals d'any

El regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, assegura que el cas de Palma "és excepcional" perquè concentra "el 70% o el 80% de l'activitat urbanística de les Illes"

1 min
L'Ajuntament ja percep "interès" en la mesura de convertir locals en habitatge.

PalmaL'aprovació del darrer Decret d'habitatge del govern del Partit Popular no suposa, encara, noves facilitats per convertir els locals en habitatges, tal com preveu una de les seves mesures, almenys en el cas de Palma. Per poder aplicar la nova norma, Cort ha d'elaborar una zonificació de la ciutat que permeti distingir on és possible fer la conversió. Aquest projecte, però, no es preveu que estigui enllestit fins a finals d'any, segons ha informat el regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, aquest dimarts en una roda de premsa.

Sobre el temps d'espera fins a tenir aquesta zonificació, l'edil ha argumentat que "Palma és una excepció pel volum d'activitat urbanística que concentra, entre un 70% i un 80% de la Comunitat Autònoma, i per les singularitats calidoscòpiques" entre uns barris i els altres. "Estam treballant de manera intensa, tots els departaments estan fent informes i estam elaborant un document per dur-lo al ple. Tenim la voluntat de fer el millor desenvolupament del decret", ha afegit Fidalgo.

Així, mentre el Consistori no tingui una zonificació que permeti desenvolupar el decret, davant l'arribada de peticions de convertir un local en habitatge haurà d'aplicar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) vigent, on s'estableixen determinats eixos comercials on, per tant, no es podrà aplicar la mesura. Preguntat per si Urbanisme ja ha rebut peticions per fer la conversió, l'edil ha afirmat que "hi ha interès", però que "la gent vol certeses".

stats