Societat 02/10/2019

Cort culmina l'adaptació per a vianants de la plaça del Banc de l'Oli

L'àrea de Mobilitat Sostenible retira els 25 pilons que encara delimitaven l'espai de circulació dels cotxes

Ara Balears
1 min
Imatge actual de la plaça del Banc de l'Oli

PalmaL'Ajuntament de Palma ha culminat l'adaptació per a vianants de la plaça del Banc de l'Oli amb la retirada dels 25 pilons que encara delimitaven l'espai de circulació dels cotxes, el trànsit i l'estacionament dels quals està prohibit des de l'agost del 2018. L'Ajuntament conclou així el projecte impulsat pel Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la legislatura passada.

L'actuació dona resposta a dues mesures del PMUS: la número 2, en què es marca la necessitat d'incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, en la qual s'especifica que, a mesura que l'Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperar espai per als vianants. Des del 2018, la Societat Municipal d'Aparcaments i Projecte (SMAP) ofereix 50 abonaments a l'aparcament del Comtat de Rosselló per als residents a l'Acire de Banc de l'Oli amb una reducció del 20% del preu habitual.

A la plaça s'aplica actualment el Pla d'usos que regula els eixos cívics i les zones per a vianants. L'objectiu és cercar l'equilibri entre l'oci i el descans dels veïns, de manera que incrementar l'espai per a la ciutadania no impliqui augmentar el nombre d'establiments a la zona.

stats