Societat 08/04/2022

Cort i el Consell de Mallorca commemoren el Dia del poble gitano

Fa 32 anys que es va declarar el 8 d'abril com la diada internacional d'aquesta ètnia

ARA Balears
1 min
La bandera del poble gitano a l'Ajuntament de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca han commemorat aquest divendres el Dia del poble gitano penjant la bandera d'aquest col·lectiu en els respectius edificis. Fa 32 anys que es va declarar el 8 d'abril com el Dia internacional d'aquest poble, una data que es va agafar en honor a la primera reunió internacional de representants gitanos.

Des de Cort han explicat que, amb aquesta commemoració, el Consistori se suma a l'homenatge que es ret a tot el món a la lluita del poble gitano, alhora que se'n reivindiquen la cultura i els costums. A més, han assegurat en un comunicat que també cerquen "fer consciència social" sobre les condicions en què viuen moltes famílies d'aquesta ètnia, que sovint sofreixen exclusió social.

Per part seva, el Consell ha anunciat que es duran a terme diferents programes de dinamització social i cultural en els quals els col·lectius d'associacions gitanes s'hi podran sumar. El conseller de Presidència, Javier de Juan, ha convidat tothom a sumar-se a la defensa dels drets d'aquest poble i lluitar contra el racisme i la discriminació. A més, ha manifestat la necessitat de fer un estudi diagnòstic de la situació del col·lectiu a Mallorca per poder definir de manera conjunta les línies d'actuació.

stats