habitatge
Societat 12/01/2023

Cort bonifica fins al 100% l'IBI dels habitatges amb plaques solars durant sis anys

Els immobles d'ús no residencial que instal·lin aquest tipus de dispositius també l'amplien

ARA Balears
1 min
Plaques fotovoltaiques a una casa

PalmaL'Ajuntament de Palma ha augmentat la bonificació de l'Impost de Béns immobles (IBI) fins a un 100% durant sis anys en habitatges que instal·lin dispositius d'aprofitament tèrmic o elèctric, com les plaques solars. Segons han recordat des de Cort, fins ara la bonificació per a habitatges era del 50 per cent per a tres anys. La novetat va entrar en vigor el primer de gener de 2023 al costat de les noves ordenances fiscals.

Els immobles d'ús no residencial que instal·lin aquest tipus de dispositius també amplien la bonificació de tres a sis anys, encara que en aquest cas es manté la del 50 per cent del rebut de l'IBI. "És una aposta mediambiental, una mesura més de totes les que s'estan impulsant per fer de Palma una ciutat més sostenible, respectuosa amb el medi ambient i que lluiti de manera efectiva contra el canvi climàtic a tots els nivells", ha ressaltat el regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García.

D'altra banda, l'Ajuntament ha incorporat un límit de 12.000 euros en la bonificació de l'IBI tant per a grans immobles residencials com no residencials que implantin dispositius d'aprofitament tèrmic o elèctric, evitant així situacions de sobrefinançament en les quals l'import de l'IBI bonificat era superior a la inversió realitzada en aquesta mena de dispositius.

HPO

Com a novetat, Cort ha ampliat enguany el termini de la bonificació de l'IBI per a habitatges protegits (HPO). Així, la bonificació del 50 per cent del descompte ha passat de sis a deu anys, "una mesura social per afavorir les famílies més vulnerables", ha destacat el regidor. A més, es mantenen les altres bonificacions implantades, com la de l'IBI per a famílies nombroses.

stats