Societat 22/05/2024

La Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller obté el premi ARA Balears a la Iniciativa Econòmica

El jurat reconeix l'entitat amb 125 anys d'història com "un actiu econòmic, social i paisatgístic de primer ordre"

ARA Balears
2 min
Alguns dels socis de la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller

PalmaLa Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller ha estat guardonada amb el premi ARA Balears a la Iniciativa Econòmica. El jurat l'ha seleccionada entre els candidats perquè, segons ha destacat, "és un actiu econòmic, social i paisatgístic de primer ordre". En aquest sentit, s'ha valorat especialment la feina feta durant els seus 125 anys d'història per aconseguir que els petits productors agrícoles tinguin una sortida per als seus productes. El jurat ha subratllat també que és una de les cooperatives més antigues de l’Estat, i que s'ha convertit "en un model de negoci que a hores d’ara dona beneficis als més de 350 socis que té". I ha volgut remarcar la seva contribució "decisiva" en la consolidació del paisatge de la vall de Sóller, com a paisatge agrícola viu.

Per conèixer un poc més amb profunditat l'entitat guardonada amb el premi ARA Balears a la Iniciativa Econòmica 2024 cal destacar que la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller va néixer el 1899 amb l'objectiu de potenciar i fer feina conjunta pel producte local i cuidar el paisatge i el territori del municipi. Actualment, els seus més de 350 socis treballen una gran diversitat de productes de la terra com taronges, oli, olives de taula, confitures, fruites, verdures, embotits...

Des de la seva creació, a la Cooperativa fan feina per aconseguir un bon preu per als productors locals perquè puguin cuidar les seves explotacions i conservar el paisatge d'horts i olivars, potenciar la comercialització dels productes frescs i de temporada i ajudar a conservar el paisatge de la serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2011, a més de les seves tradicions.

El premi ARA Balears a la Iniciativa Econòmica va néixer per posar en un lloc de referència l'activitat de les empreses o persones que es puguin considerar un motor econòmic i empresarial per al nostre país i, alhora, un model d'innovació, d'emprenedoria i de repercussió tant a les Illes com fora de la comunitat balear. En aquesta línia, el jurat, compost per la directora de l'ARA Balears, Cristina Ros; el redactor d'economia, Jaume Perelló; el president del Consell Editorial de l'ARA Balears, Pere Soberats i el director de la cadena de supermercats Hipercentro, Josep Lluís Aguiló, han decidit premiar la feina de la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller per la seva trajectòria i l'impacte que té en la producció local i en la cura del territori.

stats