Societat 10/01/2023

Convoquen una manifestació en nom dels afectats per la instrucció del cas Cursach

Policies locals de Palma fora de servei, jubilats, familiars i amics han organitzat una concentració per dia 29 de gener a la plaça de Cort

ARA Balears
1 min
Cursach a la sortida de l'Audiència aquesta setmana.

PalmaPolicies locals de Palma fora de servei, jubilats, familiars i amics, juntament amb simpatitzants i afectats per la instrucció judicial del cas Cursach i de les seves peces derivades han convocat una manifestació pel diumenge 29 de gener a la plaça de Cort, segons ha informat Europa Press. L'objectiu és demanar la dimissió del batle de Palma, José Hila, i l'exregidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, que actualment està al capdavant de l'àrea d'Infraestructures.

Per mitjà d'un escrit, els convocants han demanat a la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears poder fer la concentració, que serà a les 11 h. En el document assenyalen Hila i Pastor per la seva "col·laboració en la instrucció judicial", que van fer el jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán "contra nombrosos funcionaris municipals i ciutadans que, mitjançant sentència judicial, han resultat exonerats de nombrosos delictes".

"Aquests representants de l'Ajuntament de Palma, amb les seves manifestacions públiques, haurien vulnerat el dret de presumpció d'innocència de persones", mantenen els organitzadors, que també han exigit la revisió del cas de l'agent de la Policia Local Rafael Puigrós, que a hores d'ara compleix condemna a la presó per assetjament a la regidora Sonia Vivas.

En aquest sentit, han reivindicat la innocència de Puigrós, atès que va acabar condemnat "arran d'una peça separada derivada de la matriu, en la qual presumptament s'haurien comès nombrosos delictes per part dels instructors i denunciants". Amb tot, els convocats esperen que prop de 400 persones se sumin a aquesta concentració a la plaça de Cort, tot i que garanteixen "un comportament exemplar i pacífic".

stats