Societat 22/09/2019

Convoquen una concentració a Palma contra l'assassinat masclista de la Colònia de Sant Jordi

Diverses entitats organitzen un acte per a dimarts, 24 de setembre, a la plaça Joan Carles I de Palma

Ara Balears
2 min
Imatges de la manifestació estudiantil del 8-M

PalmaEl Lobby de Dones, Grup d'Homes per a la Igualtat, Creients i Feministes, Moviment Feminista de Mallorca i Feminismes en Acció convoquen una concentració de rebuig contra el crim masclista que ha tingut lloc aquest diumenge a la Colònia de Sant Jordi. L'acte es durà a terme dimarts, 24 de setembre, a la plaça Joan Carles I de Palma.

La víctima ha estat presumptament assassinada al seu domicili, situat a una de les avingudes principals de la Colònia de Sant Jordi, a mans del que les autoritats consideren la seva parella. Tot i que les primeres investigacions apunten que tenien una "relació sentimental" i que convivien des de feia tres mesos, la Guàrdia Civil encara manté la investigació oberta.

"No hi ha cap justificació. És igual que fes més o menys temps que es coneixien, no importa la seva professió, no importen les edats ni les nacionalitats... Totes les dones poden ser víctimes", ha denunciat el Lobby de Dones en un comunicat. A més, han defensat que "la societat ni es rendeix ni es resigna a deixar-se guanyar per un fet tan intolerable" com és la violència cap a les dones.

Amb aquesta darrera mort, ja en van 42 per violència masclista d'ençà que ha començat l'any. El darrer cas havia estat el d'un home -detingut aquest dissabte per homicidi- que va deixar morir la seva parella quan estava patint una hipoglucèmia. En el cas de les Balears, la darrera dona assassinada per violència masclista -entesa com la que es produeix exclusivament dins la parella- va ser Sacramento Roca el novembre de 2018.

Des de 2003, data en què es van començar a registrar els crims masclistes, un total de 33 dones han estat assassinades per aquest motiu. Al conjunt de l'Estat, la xifra ascendeix a 1.017, 1.019 si es confirmen els darrers casos.

stats