Societat 25/01/2019

Consum presenta a Fitur el segell de qualitat per al sector de cotxes de lloguer

D'ençà que es va presentar el segell de qualitat, a final de 2017, s'ha concedit aquest distintiu a noranta empreses de lloguer de vehicles de les Balears

Ara Balears
2 min
L’Aevab calcula que es fa de manera il·legal l’exportació des de les Illes d’aproximadament el 50% dels vehicles (una activitat comercial en auge).

PalmaEl director general de Consum del Govern, Francesc Dalmau, ha presentat aquest divendres a la fira turística de Fitur el segell de qualitat que distingeix les empreses del sector de cotxes de lloguer a les Illes Balears, segons informen en un comunicat.

D'ençà que es va presentar el segell de qualitat, a final de 2017, Consum ha concedit aquest distintiu a noranta empreses de lloguer de vehicles de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, que "han demostrat complir el codi de bones pràctiques pactat amb les tres patronals empresarials del sector", ha explicat Dalmau.

El director general ha assegurat que el segell de qualitat és el resultat d’un treball en equip entre l'executiu balear i les patronals que aglutinen totes les empreses de lloguer de cotxes illenques: Associació d'Empreses de Vehicles de lloguer de les Balears (AEVAB), Associació Balear d'Empreses de Lloguer de Vehicles (Baleval) i l'Associació Menorquina de Cotxes de Lloguer sense Conductor.

Cal recordar que el sector de cotxes de lloguer a les Balears gestiona més de 90.000 vehicles els mesos de juliol, agost i setembre, és a dir, un nombre elevat de contractes amb els consumidors que arriben a l'arxipèlag. A més, aquestes empreses han de complir la legislació vigent, segons fonts del Govern.

Per això, la tasca que duu a terme la Inspecció de la Direcció General de Consum és "revisar la redacció dels contractes, vetlar per la transparència i intel·ligibilitat del contracte, garantir que no es carreguen altres despeses derivades de la contractació, així com que el preu publicitat sigui el que s'aplica", tal com expliquen en un comunicat.

Dalmau ha insistit que el missatge principal que s'ha de transmetre és que "si trien les Balears per gaudir les seves vacances i tenen la necessitat de llogar un cotxe, cerquin aquest segell".

Condicions del codi, política de preus i combustible

Amb la firma del document, les empreses declaren que estan inscrites en el registre de regulació i classificació de les empreses i dels establiments turístics i s'obliguen a actuar de forma lleial amb els clients consumidors, segons expliquen des del Govern.

Concretament, dels aspectes més rellevants del document destaca que l'empresa signant es compromet a oferir als consumidors, en la informació precontractual que faci a internet o en altres mitjans, una reserva de contracte de lloguer del vehicle, amb les prestacions bàsiques pròpies d'aquest tipus de contractes, per un preu complet que serà el preu final si el consumidor no contracta cap prestació addicional. El contracte amb les prestacions bàsiques és el que permetrà circular amb el vehicle sense cap altre càrrec addicional.

Així mateix, d'acord amb el codi de bones pràctiques, el preu publicitat a la pàgina web o en qualsevol altre mitjà ha d'incloure tots els conceptes i càrrecs obligatoris. La publicitat de les prestacions accessòries i els preus d'aquestes prestacions s'ha de fer de manera separada amb la indicació que són opcionals. D'aquesta manera, el consumidor ha de seleccionar expressament les prestacions opcionals si les vol contractar.

stats