Consum
Societat 03/01/2023

Consubal denuncia diverses cadenes de perfumeries per vendre cigarrets electrònics

Afirmen que hi ha hagut un increment "alarmant" de l'ús d'aquest producte per part dels joves

ARA Balears
1 min
Cigarretes electròniques: sense burilles, però igual de tòxiques

PalmaL'Associació de consumidors i usuaris de les Illes Balears (Consubal) ha denunciat diverses cadenes de perfumeries per la venda de cigarrets electrònics vapers. En una nota de premsa, el president l'entitat, Alfonso Rodríguez, ha dit que està "preocupat" per "l'alarmant increment" de l'ús d'aquest producte per part dels joves, ja que molts dels consumidors són menors d'edat.

Segons Consubal, els establiments denunciats que disposen d'aquests cigarrets electrònics ometen que contenen nicotina des del 2% fins al 20% i, per tant, "creen addicció i són perjudicials per a la salut. A més, utilitzen missatges i imatges que indueixen a la creença que són un substitut del tabac sense cap perill", recalca Rodríguez.

D'altra banda, el president de l'associació ha assenyalat que aquests elements no es poden reciclar perquè, a més dels components químics que una vegada escalfats creen el vapor que s'inhala, contenen elements electrònics i plàstics no reciclables.

Amb tot, des de Consubal han demanat "responsabilitat" als comerços i, sobretot, "contundència a les administracions per lluitar contra el perill d'aquests productes".

stats