Societat 15/11/2019

El govern espanyol construirà dues noves depuradores a Palma i Can Picafort

La mesura de l'executiu es proposa donar resposta a les exigències europees en matèria de tractament d'aigües

Ara Balears
1 min
La millora de les dues depuradores és necessària a causa de l’obsolescència i perquè també puguin atendre els increments poblacionals en temporada alta turística.

PalmaEl Govern escometrà actuacions de sanejament i depuració per import de 519 milions d'euros a les Illes Balears, Andalusia, Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia. A les Illes el projecte construirà les noves depuradores de Palma i Ca Picafort. Amb aquestes actuacions l'executiu central es proposa donar resposta a les exigències europees en matèria de tractament d'aigües.

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres la modificació del Conveni de Gestió Directa (CGD) de construcció i explotació d'obres hidràuliques, formalitzat el 30 de juny de 2014 entre el llavors Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient -avui Ministeri per a la Transició Ecològica- i la societat mercantil estatal Aigües de les Conques d'Espanya, S.A (ACUAES).

Segons explica el Govern en funcions, aquesta modificació respon a la necessitat urgent d'actuar en una sèrie de sistemes de sanejament objecte de procediment d'infracció per part de la Comissió Europea per incompliment de la Directiva 91/271/CEE sobre tractament de les aigües residuals urbanes o per haver-se detectat alguna situació irregular en aquest sentit. El Govern ha indicat també, que una part important d'aquests projectes es troba en avançat estat de tramitació, la qual cosa farà possible la licitació d'algunes d'aquestes obres pròximament.

stats