Societat 08/04/2020

Educació espera la resposta del Ministeri per poder assegurar les places de les oposicions ajornades

Martí March està negociant amb Madrid una fórmula per evitar que caduquin i, així, poder oferir-les el 2021

Ara Balears
2 min
Candidats a les oposicions esperant a fer una prova

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha informat aquest dimecres el Consell de Govern de l'ajornament del concurs d'oposició del 2020 a causa de la crisi sanitària provocada pel covid-19. Aquesta decisió es va prendre d'acord amb els agents socials a la Mesa Sectorial d'Educació, i ha estat ratificada pel Ministeri d'Educació.

Així i tot, encara no és segur que les places convocades es mantinguin l'any 2021 i March continua negociant amb Madrid una fórmula perquè no caduquin i es puguin oferir l'any vinent, a més de les que ja estaven previstes. Fonts de la Conselleria asseguren que "tot apunta que el Ministeri serà favorable al reclam de les Balears", però caldrà esperar a la propera Conferència Sectorial d'Educació, dimecres que ve.

Cal recordar que fa dues setmanes el conseller ja va enviar una carta al secretari d'Estat del Ministeri, Alejandro Tiana, en què demanava formalment poder mantenir les 1.144 places previstes. La Conselleria considera que Balears no es pot permetre perdre aquestes places si vol complir amb l'objectiu del 8% d'interins del personal docent no universitari exigit per la Unió Europea. Cal tenir en compte que l'Arxipèlag és una de les comunitats autònomes amb una taxa d'interinitat més alta de l'Estat.

La decisió d'ajornar les proves es va prendre perquè l'única possibilitat de mantenir-les era coincidint amb l'inici de curs, i això hauria comportat molta dificultat en l'organització del procés amb tantes places convocades. En el moment de la suspensió del procés hi havia ja 3.600 sol·licituds de participació, la qual cosa implica formar devers 113 tribunals i 3 comissions de valoració, a més de preparar 20 seus a les diferents illes i mobilitzar més de 1.200 funcionaris de carrera docents.

Cal recordar que ela convocatòria d'oposicions docents d'enguany constava de 1.144 places a les Balears: 78 a Mallorca, 109 a Menorca, 229 a Eivissa i 33 a Formentera. Del total, 410 eren per a Educació Primària, 557 per a Secundària, 115 per a Formació Professional, 15 per a escoles oficials d'idiomes, 36 per a música i arts escèniques i 11 per a arts plàstiques i disseny.

stats