Societat 19/03/2018

El conseller Pons anuncia als pescadors que el port de Sóller tindrà llotja abans de l'estiu de 2019

El conseller s'ha reunit aquest dilluns amb la confraria i l'Ajuntament per anunciar l'inici de licitació de les obres, amb un pressupost d'un milió d'euros

Ara Balears
2 min
El conseller Pons anuncia als pescadors que el Port de Sóller tindrà llotja abans de l'estiu de 2019

PalmaEl conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha anunciat aquest dilluns a Sóller que el port tindrà llotja de pescadors abans de l'estiu de l'any que ve. Després d'un llarg procés, el conseller ha explicat als representants de la confraria de pescadors i als membres del Consistori que Ports IB ja té l'espai necessari i el projecte redactat i aprovat per licitar les obres de la llotja i l'aparcament en superfície que inclou.

La inversió que durà a terme el Govern per fer realitat aquest projecte al port de Sóller és d'un milió d'euros, als quals s'han de sumar 200.000 euros per a la renovació de l'enllumenat.

La previsió és que les obres de la futura llotja comencin el mes d'octubre, per tal de no interferir en la temporada turística.

Els pescadors de Sóller han rebut la notícia amb satisfacció, perquè la construcció de la llotja és un projecte llargament reivindicat per la confraria i l'Ajuntament.

Per aconseguir-ho, Ports IB ha rescatat més de 4.300 metres quadrats de terreny que tenia cedits en concessió per destinar-los a ús públic.

El conseller ha destacat la satisfacció de poder tirar endavant l'obra perquè, segons ha recordat, no ha estat un procés fàcil. “A la fi ja hi ha tots els informes positius i l'acord, i podem donar llum verda a les obres d'uns serveis tan reclamats per l'Ajuntament de Sóller i, especialment, per part dels pescadors”, ha afirmat el conseller.

El projecte de la llotja de pescadors

El projecte consta d'un únic edifici i de la urbanització de l'espai que l'envolta. L'objectiu és que el conjunt que es conformi entre aquest edifici i la resta del club nàutic ofereixi un aspecte formal similar visualment.

L'edifici tindrà tres àrees diferenciades: una zona per a l'activitat de pesatge i venda, acompanyada dels espais auxiliars necessaris (cambra i magatzem de gel), un magatzem de xarxes per als pescadors i una oficina, vestidor i banys.

La zona que separa l'àrea de venda de la resta estarà diferenciada amb un passadís d'accés a l'aire lliure. L'actuació es complementa amb l'adequació d'un aparcament públic en superfície que delimitarà l'àrea amb el començament de la zona de concessió.

El projecte inclou un tractament paisatgístic amb buguenvíl·lees a l'entrada i un bosc virtual de palmeres washingtònies a la zona de l'aparcament, que a la vegada funcionaran com a elements d'ombra. L'espai es complementarà amb un conjunt de tamarindes ordenats a partir d'elements de mobiliari urbà.

Pel que fa a la instal·lació de l'enllumenat, Ports IB en modificarà tot el sistema, canviarà la xarxa de baixa tensió i instal·larà noves torretes de connexió al subministrament elèctric dels vaixells del port.

Nuevos Puertos Deportivos SL, la concessionària del port, tindrà la meitat de l'espai del que disposava fins ara. El canvi, aconseguit d'acord mutu, ha estat molt positiu per a les parts.

Ports IB recupera espai i s'incrementa fins a 131.882 euros el cànon anual que ha de pagar la concessionària. La concessionària, de manera quasi simultània, executarà el seu projecte, amb una inversió de prop de 3 milions d'euros, que recull la construcció de tres edificis, el principal dels quals serà el del club nàutic.

stats