Societat 28/11/2019

El Consell elabora un protocol per detectar i actuar en casos de maltractament de persones grans

L'IMAS farà una prova pilot a una comarca de Mallorca, que probablement serà el Migjorn

Maria Llull
1 min
L'IMAS intervindrà en situacions de possible maltractament a persones majors

PalmaL'àrea de Gent Gran de l'IMAS ha elaborat un protocol per detectar situacions de maltractament de gent gran i intervenir-hi en cas que sigui necessari, i que estarà operatiu en sis mesos. El Consell de Mallorca farà una prova pilot del projecte a una comarca de Mallorca que encara està per determinar, encara que probablement serà el Migjorn. "Allà hi ha residència, ajuda a domicili i centre de dia", ha explicat aquest dijous la directora insular de Gent Gran, Sofía Alonso, que ha explicat en què consistirà el protocol durant la presentació de l'Anuari de l'Envelliment de les Illes Balears 2019.

"Quan una persona pot quedar en situació de vulnerabilitat, ja ens posam en marxa, però el protocol va més enllà", ha dit Alonso, qui ha fet referència als "abusos econòmics per part de familiars, situacions d'abandonament o autonegligències". Així i tot, el Consell no té dades concretes del nombre de persones que podrien necessitar ajuda en aquests casos. "Només tenim les dades del que arriba a l'IMAS, però també cal demanar a cadascun dels ajuntaments", ha assenyalat la directora insular.

Els objectius del protocol són detectar possibles situacions de maltractament i avaluar-les; atendre les situacions confirmades i protegir les persones afectades. Una vegada que ja s'ha elaborat el protocol, caldrà formar els professionals que el duran a terme, els quals seran validats durant la prova pilot.

L'Anuari de l'Envelliment de les Illes Balears tracta altres aspectes, com les demències, l'eutanàsia, l'autonomia personal o l'envelliment actiu.

stats