Parcs fotovoltàics
Societat 31/01/2024

La bassa de reg de Consell acull la primera instal·lació flotant d’autoconsum de les Balears

Ocupa 275 m2 i té 72 plaques solars amb capacitat de produir 30 kW de potència

ARA Balears
1 min
Primera instal·lació fotovoltàica flotant d'autoconsum

PalmaLes Illes Balears ja tenen una instal·lació fotovoltaica flotant per a autoconsum, executada a la bassa de reg de Consell, la primera d’aquestes característiques a la Comunitat Autònoma. El Govern preveu properes instal·lacions a basses de reg de Capdepera, Inca, Santa Maria del Camí, Ariany, Artà, Ciutadella i es Mercadal.

Les plaques suren a la bassa de Consell

Aquesta instal·lació, promoguda per l’Institut Balear de l'Energia, ocupa 275 m² dels 11.000 m² de la làmina d'aigua de la bassa i té 72 plaques solars que produiran 30 kW de potència per a autoconsum del sistema de regadiu. La producció anual estimada és de 40.500 kWh, uns 34.500 kWh dels quals es faran servir per a autoconsum i la resta, 6.000 kWh, seran excedents. La posada en marxa d'aquest projecte permetrà reduir 18,5 tones d'emissions de CO² l’any i generarà un estalvi anual de 9.500 euros, prenent com a referència els preus actuals de l’energia.

Les instal·lacions flotants projectades en basses de reg sumen 12.425 kW, amb una producció estimada d’uns 17,4 GWh l'any, que representa aproximadament un 7% del consum elèctric anual de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

stats