Societat 28/01/2020

El Consell de Ministres nomena Joan Groizard director general de l'Institut d'Estalvi i Diversificació de l'Energia

La vicepresidenta espanyola, Teresa Ribera, considera que "ha contribuït a recuperar el paper de l'IDAE com a punt d'encontre del debat energètic"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'EFE

PalmaEl Consell de Ministres ha nomenat aquest dimarts Joan Groizard com a nou director general de l'Institut d'Estalvi i Diversificació de l'Energia (IDAE), segons ha informat l'agència Efe. La proposta ha estat plantejada per la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, i d'aquesta manera substitueix Joan Herrera en el càrrec.

"Groizard ha contribuït a recuperar el paper de l'IDAE com a catalitzador i punt d'encontre del debat energètic i a reactivar les actuacions de l'institut en matèria d'inversió per a noves solucions energètiques", ha explicat Ribera a través d'un comunicat del Ministeri.

Abans, Groizard exercia el càrrec de director d'Energies Renovables i Mercat Elèctric en aquest mateix organisme. Des del juliol del 2015 fins a l'octubre del 2018, Groizard va ser director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern balear, des d'on va impulsar la Llei autonòmica de canvi climàtic i transició energètica en aquest territori.

El novembre del 2018 es va incorporar a l'IDAE com a director d'Energies Renovables i Mercat Elèctric. A més, ha treballat com a enginyer d'energies renovables en la promoció i operació de projectes eòlics i fotovoltaics al Regne Unit i a França.

Joan Herrera, que va ser diputat i portaveu del grup parlamentari d'Esquerra Verda-IU-Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) al Congrés dels Diputats entre el 2004 i el 2010, va ser nomenat director general de l'IDAE el 13 de juliol de l'any passat.

stats