Societat 30/11/2021

El Consell de Menorca preveu enllestir el Pla d'incendis l'any 2023

Tindrà un cost de 200.000 euros i serà finançat amb fons europeus

Iván Martín
1 min
Nati Benejam és la directora insular de Cooperació Local.

MAÓEl Pla d'incendis forestals de Menorca tindrà un cost de 200.000 euros, segons ha anunciat aquest dimarts el Consell Insular, l'administració que ha liderat la redacció del document que comprèn un marc d'actuacions d'intervenció en el cas d'incendi per municipis. Els fons arribaran d'Europa i la previsió és tenir el document finalitzat el març del 2023.

L'enginyer forestal David Caballero ha estat l'encarregat de redactar els plecs tècnics del pla. També s'ha encarregat a l'empresa pública Tragsa la preparació d'un pressupost d'elaboració d'aquests plans d'actuació d'àmbit local d'emergències en els municipis de l'illa.

La directora insular de Cooperació Local, Nati Benejam, ha destacat la importància del pla: "El document estipula uns criteris sobre com actuar davant una emergència forestal, tenint en compte la situació i els recursos tècnics i personals de què es disposen, les zones d'accés, els camins, així com les infraestructures de suport per a l'extinció d'incendis". I ha afegit: "També incideix en la prevenció, amb actuacions de l'administració i propietaris particulars".

D'altra banda, Benejam ha emfatitzat la intervenció en les denominades àrees urbana-forestal: "Les trobam especialment a les urbanitzacions, i precisament l'Ibanat recorda l'obligatorietat que els propietaris d'habitatges a zones forestals mantinguin net un perímetre de seguretat de 30 metres al voltant de la seva finca".

La Fiscalia de l'Estat recordà l'any 2017 de l'obligatorietat de disposar d'un pla municipal contra incendis forestals, i davant la dificultat tècnica i econòmica de tirar-lo endavant es va decidir impulsar-ho des del Consell i unificar els criteris en una plantilla única.

stats