Societat 12/03/2019

El Consell de Menorca presentarà el primer estudi sobre sedentarisme i activitat física

Per a l'obtenció de les dades han entrevistat 1.000 persones distribuïdes de manera aleatòria entre tots els municipis de l'illa

Iván Martín
1 min
L'estudi servirà a les institucions a definir les polítiques de promoció de la pràctica esportiva i els seus beneficis per a la salut.

MaóEl Consell de Menorca i l'Institut Menorquí d'Estudis presentaran divendres, a la seu del Col·legi Oficial de Metges de les Balears, a Maó, el treball 'Estudi de la prevalença del sedentarisme i nivells d'activitat física saludable en la població adulta de Menorca', el primer que es fa en aquest camp. Els resultats permetran analitzar el paper de l'activitat física i el sedentarisme en l'estil de vida dels menorquins. Al mateix temps, l'anàlisi dictaminarà les polítiques de promoció de l'activitat física, l'exercici i l'esport amb vista al futur.

L'estudi, elaborat al llarg dels anys 2017 i 2018 pels tècnics del Gabinet de Medicina Esportiva, s'inclou en el programa de promoció de l'activitat física per a la Salut 'Menorca Borina't'. També hi han participat tècnics de l'Observatori Socioambiental de Menorca. La idea d'aquest projecte és analitzar la situació de la població adulta de Menorca sobre la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut de fer 150 minuts a la setmana d'activitat física moderada o 75 minuts d'activitat intensa com a nivells mínims per obtenir beneficis per a la salut mitjançant l'activitat física.

Per a l'obtenció de les dades han entrevistat 1.000 persones distribuïdes de manera aleatòria entre tots els municipis de l'illa, amb la finalitat de recollir una mostra representativa dels nivells d'activitat física de la població menorquina. Els resultats oferiran una visió general sobre les activitats en el treball, en el temps de lleure i en els desplaçaments. També s'ha analitzat el temps de comportament sedentari, d'estar asseguts o en posició de repòs. Les conclusions permetran conèixer els nivells d'activitat o inactivitat i el seu efecte en la salut, i el factor de risc que suposa el sedentarisme per a les malalties cròniques.

stats