Societat 06/06/2022

El Consell de Menorca destina 50.000 euros per l'accés a l'habitatge dels joves

També aproven una convocatòria per treure's el permís de conduir en transport de mercaderies o viatgers

Iván Martín
1 min
Miquel Maria és el conseller insular de Joventut.

MAÓEl Consell de Menorca destinarà 50.000 euros en ajudes a joves per facilitar l'accés a l'habitatge. La principal novetat respecte de la convocatòria de l'any passat és que, mentre el 2021 es pagava un import màxim de 810 euros per tres mesos de lloguer, el 2022 cobrirà sis mesos i un import màxim de subvenció de 2.160 euros.

El conseller insular de Joventut, Miquel Maria, ha recordat la importància de les polítiques públiques en aquesta matèria: "Cal intensificar els esforços de l'Administració, perquè és la principal via d'emancipació i per iniciar un projecte de vida". D'altra banda, el Consell també ha aprovat una convocatòria per a joves entre 18 i 34 anys per treure's el permís de conduir en transport de mercaderies o viatgers. En aquest sentit, la consellera insular de Mobilitat, Francesca Gomis, ha precisat els canvis en comparació amb l'any passat: "D'un màxim de 500 euros passam a 1.000 euros, donant una resposta a la falta de relleu generacional".

Cal remarcar que algunes empreses de l'illa han manifestat preocupació per la manca de professionals els pròxims dos anys. El cost total per treure's la llicència és de 2.000 euros.

stats