Societat 11/03/2021

El Consell de Mallorca recorrerà contra la sentència que anul·la el rescat públic del túnel de Sóller

La institució insular presentarà el recurs de cassació al Tribunal Suprem

2 min
El Túnel de Sóller. / ARA BALEARS

El Consell de Mallorca presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) que va tornar a anul·lar el rescat públic del túnel de Sóller. La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha assegurat en el ple d'aquest dijous que tornar al peatge no és una opció.

"Hem de defensar l'interès general, i ho farem recorrent contra la sentència; no fer-ho seria una irresponsabilitat", ha comentat la presidenta. Referint-se a possibles indemnitzacions a l'empresa que gestionava el peatge, Cladera ha destacat que el TSJIB no ha dit que s'hagi de pagar més i que en tot cas s'hauria de solucionar als tribunals. El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha dit que presentar el recurs pot ser una oportunitat perquè el Tribunal Suprem dicti quin camí cal seguir en aquests casos.

"Si els consellers dels partits que formen el Pacte haguessin de respondre amb el seu patrimoni personal a les conseqüències del rescat anticipat del túnel de Sóller, segur que no l'haurien duit a terme", ha criticat la portaveu de Ciutadans, Beatriz Camiña. El conseller del PP, Mauricio Rovira, també ha considerat que "segurament acabarem pagant més" pel rescat que es va fer.

Cal recordar que el TSJIB va emetre dia 15 de febrer una sentència amb la qual desestimava el recurs d'apel·lació que va presentar l'executiu insular contra una altra sentència que declarava nul·la la recuperació del túnel aprovada pel ple del Consell el 2017. Aquesta decisió la va prendre el jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma el 13 de març de 2020, amb la qual estimava la demanda presentada per Compañía Concesionaria del Túnel de Sóller.

Tant la sentència del 2020 com la d'aquest febrer qüestionen la justificació de l'interès general que motivà la mesura del ple del Consell de Mallorca del 2 d'agost de 2017 pel rescat de la concessió de la gestió del túnel de Sóller. Aquesta va posar fi al peatge que durant més de 20 anys –entre el febrer del 1997 i el desembre del 2017– han hagut de pagar els conductors per poder transitar-hi.

stats