Societat 02/11/2020

El Consell de Mallorca crea l’Observatori de Turisme Sostenible

Mallorca es converteix en la segona destinació d'Espanya a tenir un observatori de turisme sostenible, la vuitena de la UE i la 31a a escala mundial

Ara Balears
1 min
Mallorca es converteix en la segona destinació d'Espanya a tenir un observatori de turisme sostenible

PalmaEl Consell de Mallorca ha creat l'Observatori de Turisme Sostenible amb l'objectiu de donar suport a la millora contínua de la sostenibilitat i col·laborar en la capacitat de recuperació del sector turístic mitjançant la vigilància sistemàtica i periòdica dels resultats i l'impacte del turisme.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presidit, aquest dilluns, la constitució del comitè assessor d'experts de l'Observatori de Turisme Sostenible, que serà l'encarregat de fer el seguiment del procés de creació d'aquest òrgan i que anirà incorporant nous membres de distintes àrees.

Cladera ha remarcat que "tenim uns reptes socials i ambientals enormes i complexos que requereixen una acció urgent i coordinada, i és el moment d'apostar por la sostenibilitat". A més, durant la seva intervenció també ha destacat que "la nostra entrada en la Xarxa d'Observatoris de Turisme Sostenible ens ajudarà a avançar cap a aquest model de turisme sostenible que volem per a Mallorca".

Cal recordar que Mallorca es converteix, així, en la segona destinació d'Espanya a tenir un observatori de turisme sostenible (actualment només en té Navarra), la vuitena de la UE i la 31a a escala mundial.

Què és un observatori de turisme sostenible?

Els observatoris són una xarxa impulsada per l'Organització Mundial del Turisme amb l'objectiu de donar suport a la millora contínua de la sostenibilitat i col·laborar en la capacitat de recuperació del sector turístic mitjançant la vigilància sistemàtica i periòdica dels resultats i l'impacte del turisme.

El Consell de Mallorca ha subratllat que els observatoris permeten comprendre millor l'ús dels recursos a la destinació i fomentar la gestió responsable del turisme. Així, la xarxa proporciona instruments clau per enfortir la capacitat institucional als encarregats de gestionar i planificar el turisme a les diferents destinacions.

stats