Societat 29/06/2022

El Consell de Mallorca obre 175 actes d'infracció a establiments turístics els cinc primers mesos de l'any

La institució insular ha fet un total de 895 inspeccions

ARA Balears
1 min
Cartell d'Estades Turístiques Vacacionals (ETV).

PalmaEl Consell de Mallorca ha fet un total 895 inspeccions a establiments turístics entre l'1 de gener i el 31 de maig. La institució insular ha assenyalat que aquests controls han comportat que s'obrin 175 actes d'infracció. La majoria d'inspeccions s'han fet a Palma (360), Alcúdia (50), Calvià (43), Pollença (41) i Llucmajor (39).

Del total d'infraccions, 112 s'han obert a allotjaments turístics. En aquest sentit, el Consell ha destacat que s'han detectat 55 allotjaments turístics il·legals. El total d'actes d'infracció es completen amb 53 a restauració i establiments d'entreteniment, i set a intermediaris turístics. Per altra banda, de les 895 inspeccions que s'han fet durant els primers cinc mesos de l'any, un total de 541 han estat a allotjaments turístics, 217 a intermediaris turístics i 120 a restauració i establiments d'entreteniment, entre d'altres.

Cal recordar que a principi d'any la institució insular va rebre les competències d'ordenació turística traspassades des del Govern. Des de llavors, ha fet les tasques d'ordenació turística, inspecció i sanció. El conseller de Transició, Turisme i Esport, Andreu Serra, ha destacat que "volem actuar amb contundència contra l'activitat il·legal als allotjaments turístics i en la lluita contra el turisme d'excessos. Volem posar fi a aquesta xacra a les portes de la temporada alta".

stats