Societat 18/03/2022

El Consell de Mallorca ha netejat més de 100 pintades vandàliques a la via de cintura de Palma entre desembre i gener

Sevillano diu que els autors "haurien de ser conscients del mal que causen a les infraestructures"

ARA Balears
1 min
L'abans i el després d'una de les pintades vandàliques.

PalmaEl Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha intensificat la neteja de pintades vandàliques i ha actuat en 33 zones de la via de cintura de Palma. Durant els mesos de gener d'enguany i desembre del 2021 s'han sanejat més de 100 pintades, "radicalment allunyades de concebre's com a art urbà i que perjudiquen el medi ambient i el paisatge", destaca la institució insular.

El conseller de Mobilitat, Iván Sevillano, apunta que els autors d'aquestes pintades vandàliques "haurien de ser conscients del mal que causen a les infraestructures, així com al medi ambient i al paisatge". Sevillano incideix que "pal·liar els actes vandàlics és una obligació de les administracions, però també ho és recordar que actuar en detriment de les infraestructures públiques és anar en contra del bé comú i de l'interès general".

El conseller ha recordat que "les pintades sobre les quals actuam estan allunyades radicalment de l'art urbà, són pintades vandàliques a les quals s'ha de posar remei". Segons explica el Consell, el treball de neteja de grafits continuarà intensificant-se fins a erradicar el màxim de pintades vandàliques. La institució insular fa una crida a tota la ciutadania perquè tingui cura del medi ambient i apel·la a no cometre aquests actes de vandalisme.

stats