Societat 26/10/2020

El Pacte del Consell de Mallorca vol consensuar amb l'oposició com fer la comissió política a l'IMAS

El PP, El Pi, Ciutadans i Vox defensen que la comissió sobre l'explotació sexual de menors tutelades sigui d'investigació i es faci al ple

K. O.
1 min
MÉS i Podem preparen una contraoferta d’organigrama
 Al Consell de Mallorca

PalmaEl Pacte del Consell de Mallorca, format pel PSIB, Unides Podem i MÉS, ha proposat als partits de l'oposició consensuar un text per crear la comissió política sobre l'explotació sexual de menors tutelades. L'objectiu de l'organisme serà investigar, des del si del consell rector de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), la feina feta per gestors i directors insulars de menors de la institució insular. L'esquerra també ha proposat pactar un calendari de compareixençes d'aquests càrrecs.

El president de l'IMAS i conseller insular de Drets Socials, Javier de Juan, ha assegurat aquest dilluns en una roda de premsa que l'aprovació per crear la comissió es podria produir en el pròxim consell rector de l'IMAS, però que si s'arriba a un acord abans es podria convocar un consell extraordinari.

El PP, El Pi, Ciutadans i Vox, però, han criticat la proposta del Pacte per manca de transparència. L'oposició defensa que cal fer una comissió d'investigació al ple del Consell perquè sigui pública i no fer-la dins el consell rector de l'IMAS. Cal recordar que el Pacte es va negar a obrir una comissió d'investigació, però l'oposició ha forçat un nou ple extraordinari per al 3 de novembre per debatre-ho.

La portaveu de Ciutadans a la institució insular, Beatriz Camiña, ha afirmat que el Pacte vol crear una comissió similar a la d'investigació però que no s'hagi de votar al ple del Consell. La consellera del PP, Catalina Cirer, també ha comentat que per a la seva formació l'única solució és la comissió d'investigació. La potaveu d'El Pi, Xisca Mora, ha criticat la "manca de transparència" i que ho volen aclarir tot amb una comissió d'investigació.

stats