Societat 10/02/2022

El Consell de Mallorca instarà Madrid a analitzar els casos d'explotació sexual infantil de tot l'Estat

El PSIB ha posat d'exemple el funcionament i la tasca de la Comissió d'Experts a Mallorca

ARA Balears
2 min
El portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover

PalmaEl Consell de Mallorca reclama al govern espanyol que prengui mesures per frenar els casos d'explotació sexual infantil arreu de l'Estat i a les Illes Balears en concret. Durant el ple del consell insular d'aquest dijous, els partits han aprovat -amb l'abstenció del Partit Popular- una moció que té com a objectiu crear una comissió d'experts que analitzi la problemàtica de l'abús i l'explotació sexual de les menors a tot l'Estat.

Segons ha explicat el PSIB, a través d'una nota de premsa, aquesta proposta que ha estat impulsada pels socialistes, ha rebut el suport dels grups que donen suport al govern. En relació amb la necessitat d'analitzar i conèixer el que hi ha darrere els casos d'explotació sexual d'infants, el portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha assegurat que "amb el que ha passat recentment a Madrid, pensam que pot ser una bona oportunitat per envestir un problema que és dramàtic socialment de manera unànime".

El socialista ha incidit que "la presidenta de Madrid, la senyora Ayuso, ens ha donat la raó directament dient que no és convenient fer una Comissió d'Investigació que sigui un circ mediàtic i polític, i que és un tema que no s'hauria de polititzar". A més, el portaveu socialista ha criticat que "VOX i el PP van fer un ús partidista d'aquest problema", i hi ha afegit que "es tracta de remar plegats de l'objectiu que tenim comú i és extirpar de la societat aquesta pràctica i apuntar als vertaders culpables d'aquesta pràctica que són els proxenetes i els abusadors".

El portaveu del PSIB al consell insular ha posat d'exemple el funcionament i la tasca de la Comissió d'Experts a Mallorca. En el comunicat, els socialistes han recordat que el Consell de Mallorca ja ha posat en marxa mesures com el primer centre per a menors víctimes d'explotació sexual comercial infantil i adolescent, s'ha incrementat la formació específica del personal en el tractament de les joves víctimes o la creació de l'Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca.

stats