Societat 12/01/2022

El Consell de Mallorca expropia part de sis finques per obrir un nou tram de la Ruta de Pedra en Sec

ARA Balears
2 min
La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, i el president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Fanals.

PalmaEl Consell de Mallorca ha expropiat del terme municipal d'Estellencs part de sis finques per obrir un nou tram de la Ruta de Pedra en Sec. En concret, segons han informat en un comunicat, han expropiat un total de 1.985 metres quadrats. Així ho han explicat després que la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, s’hagin reunit amb el president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Fanals, per exposar-li els projectes en els quals estan treballant.

La consellera de Sostenibilitat ha comentat que "els camins són per a tothom. La natura i la Serra és de la gent de Mallorca i, per això, continuarem fent feina per prioritzar que la Serra sigui de totes i tots". Per part seva, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha destacat que "volem continuar amb aquesta bona sintonia i col·laboració entre la Federació de Muntanyisme i el Consell de Mallorca, com és, per exemple, el conveni signat gràcies al qual els federats tenen descompte a tots els refugis de la xarxa del Consell de Mallorca".

Durant la reunió també han parlat de la Ruta Artà- Lluc GR-222, el futur projecte de la Ruta dels Fars i la construcció de dos nous refugis: el refugi de Galatzó, que s’inaugurarà enguany, i el futur refugi de Raixa, el projecte del qual es troba en procés de redacció.

El president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Fanals, ha agraït la reunió i ha afegit que "continuarem treballant amb el Consell de Mallorca per tal de poder homologar com més aviat millor la Ruta de Pedra en Sec GR-221 i perquè tots els ciutadans puguin gaudir de la natura".

stats