Societat 01/08/2022

El Consell de Mallorca aporta sis milions d'euros a l’Ibavi per a la promoció de 410 habitatges públics de lloguer

Aquest dilluns s'ha signat el conveni que inclou la primera part de l'acord

ARA Balears
1 min
Signatura del conveni entre el Consell de Mallorca i l'IBAVI.

PalmaEl Consell de Mallorca aportarà a l'Ibavi un finançament de sis milions d'euros que estarà destinat en exclusiva a la construcció de 410 habitatges de promoció pública de lloguer. Segons han informat en un comunicat, aquestes promocions se situen a 14 municipis de Mallorca: 8 de plurifamiliars a Palma, 2 a Marratxí i 12 més repartides entre Inca, Santanyí, Puigpunyent, Santa Eugènia, Inca, Calvià, Sant Llorenç, Santa Margalida, Vilafranca, Capdepera, Binissalem i Esporles.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí, han signat aquest dilluns el conveni que inclou la primera part de l'acord, pel qual el Consell aporta els primers tres milions d'euros a l'Ibavi. Amb aquest finançament, es podran fer 177 habitatges públics que es destinaran al lloguer assequible o social a Mallorca, a través de 10 promocions. El finançament que el Consell aporta a l'Ibavi prové de la convocatòria de subvencions 2021 i 2022 que atorga el Ministeri d'Habitatge, Mobilitat i Agenda Urbana del govern estatal.

La presidenta ha destacat que el Consell "està implicat" en la recerca de solucions al problema de l'habitatge a Mallorca. "Som col·laboradors necessaris per a la recepció d'aquests recursos i per destinar-los a l'Ibavi, perquè puguin fer realitat el nostre objectiu: incrementar el parc públic d'habitatge social a Mallorca", ha destacat Cladera.

Per la seva part, el conseller Marí ha destacat la importància que té "la col·laboració entre institucions per tirar endavant polítiques que garanteixin l'accés de la gent a un habitatge digne". En aquest sentit, Marí ha destacat que a Mallorca el parc públic d'habitatge de lloguer "s'haurà incrementat més d'un 50% aquesta legislatura, a través de diferents línies de feina".

stats