Consell de Mallorca
Societat 16/12/2022

El Consell de Mallorca augmenta un 1,5% el sou dels treballadors

La institució insular ha indicat que aquest increment s'aplicarà en la nòmina aquest mes de desembre

Aina Vidal
1 min
Consell de Mallorca

PalmaEl conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha explicat aquest divendres que el Consell de Mallorca aplicarà un increment de l'1,5% en les retribucions de la plantilla. La institució insular ha indicat que aquest increment s'aplicarà en la nòmina de tots els treballadors aquest mes de desembre amb efecte retroactiu des de l'1 de gener del 2022. Aquest 1,5% se suma, a més, a la pujada del 2% que es va produir al gener. Així, les retribucions s'incrementaran enguany un 3,5%.

Colom ha afirmat que aquest increment suposarà una partida de 900.000 euros per fer front a les nòmines de tots els treballadors de la institució i 1.200.000 euros en el cas dels treballadors de l'IMAS.

El conseller ha incidit en el compromís de la institució, ja que aquest nou augment de l'1,5% i l'anunci del 2,5% previst per al 2023 se sumen a la dinàmica d'apujar la retribució dels funcionaris per evitar la pèrdua de poder adquisitiu. En aquests darrers anys (del 2019 al 2021) s'ha anat incrementant el percentatge fins a arribar a un 13,65% al llarg d'aquesta legislatura.

Per part seva, la consellera de Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Sofía Alonso, ha afirmat que "hem fet un esforç per poder incorporar l'augment que els correspon, amb caràcter retroactiu, a les nòmines de desembre, perquè puguin disposar ja d'aquests doblers en una època tan especial com és Nadal". En total, prop de 4.500 empleats públics de la institució i dels consorcis, instituts i fundacions que en depenen se'n veuran beneficiats.

stats