Societat 10/02/2022

El Consell de Mallorca assegura que està "en condicions" d'assumir totes les competències en matèria de transport públic

El conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha demanat al Govern que comenci a programar el traspàs

ARA Balears
2 min
Dos trens del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM).

PalmaEl conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha assegurat aquest dijous que el Consell de Mallorca està "en condicions" d'assumir totes les competències en matèria de transport públic de l'illa, com ja fan la resta d'institucions insulars de l'Arxipèlag.

Així ho ha manifestat després del ple insular d'aquest dijous, on s'ha aprovat l'adhesió de la institució mallorquina al Consorci de Transports de Mallorca (CTM), fet que Sevillano considera "la primera passa" perquè el Consell de Mallorca assumesqui totes les competències en matèria de transport públic. "Consideram que l'administració que gestiona les carreteres també ha de gestionar el transport públic", ha manifestat el conseller, fent referència tant als busos com als trens.

També ha criticat que és "un sense sentit" que fins avui dia el Consell de Mallorca no tingués "ni veu ni participació de cap classe" en la planificació del transport públic de l'illa. "Volem participar-hi de manera més activa i més propositiva", ha reivindicat.

No creu que el traspàs de competències es faci efectiu en aquesta legislatura

És per això que la institució demana al Govern que programi el traspàs de competències, un fet que Sevillano veu "complicat" d'assolir aquesta legislatura. "Hem tingut altres experiències quant a traspàs de competències, com per exemple en matèria de turisme, i ha suposat un any i mig de gestions", ha destacat.

Sevillano ha explicat que l'adhesió del Consell de Mallorca al CTM suposarà un increment quant al pressupost i el nombre de treballadors que actualment té la institució insular, gestions que s'han de fer "amb mà de metge, de manera ordenada i planificada". "Volem començar a moure aquesta roda enguany, perquè es pugui fer efectiu com més aviat millor", ha subratllat. A més, ha demanat que aquest traspàs de competències "no es faci pensant en política, sinó en els beneficis que pot implicar per a la ciutadania".

Per altra banda, després de ser preguntat per si considera que el tramvia de la Platja de Palma ha de ser de gestió pública, Sevillano ha manifestat que creu que l'Empresa Municipal de Transport (EMT) de Palma i el Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) "s'han d'asseure per arribar a un acord". "Pens que ha de ser públic i que no ha d'estar externalitzat", ha conclòs.

stats