Audiovisual
Societat 15/07/2022

El Consell de Mallorca aposta per la sostenibilitat i el medi ambient en el sector audiovisual

El projecte Green Film Shooting Plan disposa de 2.150.000 euros dels fons Next Generation

ARA Balears
2 min
Imatge de la presentació del projecte Green Film Shoting

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat el projecte Green Film Shooting Plan a la Sala Rívoli de Palma. Aquest pla destina 2.150.000 euros a acompanyar el sector audiovisual cap a pràctiques sostenibles als rodatges a Mallorca, a partir del finançament dels fons Next Generation.

Es donarà suport i finançament a les empreses del sector en l'adquisició i la incorporació de totes les tecnologies que permetin produir d'una manera més sostenible i circular. L'objectiu és facilitar a les empreses i professionals la transició cap a models de feina i de prestació de serveis per tal de ser més respectuosos amb el medi ambient. S'aplicarà entre el 2022 i el 2024.

Representants del sector audiovisual s'han reunit amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears, Iago Negueruela, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company, per conèixer el projecte. "El sector audiovisual de Mallorca és estratègic i també avança cap a la transició verda, per això un dels projectes més importants que duim a terme amb els fons europeus aposta per ser referents també en sostenibilitat en els rodatges i producció audiovisual", ha celebrat Cladera.

"Volem que tots els rodatges que es facin a Mallorca siguin a partir d'ara més respectuosos amb el medi ambient. Que siguin sostenibles i participin en l'economia circular, com estam impulsant a la resta de sectors productius", ha dit, per la seva banda, Serra. Negueruela també ha lloat el projecte i ha destacat la importància dels fons europeus per impulsar sectors com la cultura. "Els fons europeus representen una gran oportunitat".

Noves pràctiques

El Green Film Shooting Plan presentarà línies d'ajudes per a les empreses per l'ús de l'energia elèctrica d'origen renovable, la mobilitat a través de vehicles elèctrics o híbrids, l'eliminació del plàstic en l'abastiment d'aigua, el tractament dels residus orgànics del càtering o el consum d'aliments locals i de quilòmetre zero. A més a més, es prestarà una atenció especial a la formació, perquè tots els professionals i empreses audiovisuals de Mallorca puguin conèixer les tècniques i procediments d'aquesta nova manera de treballar.

La institució insular vol aconseguir que qualsevol productor que decideixi rodar a Mallorca ho pugui fer amb totes les garanties de complir les exigències de Green Shooting que s'estan implantant a Europa i a la resta del món. Un tercer aspecte que s'inclou en aquest pla és la mitigació de la petjada de carboni que produeixen els desplaçaments dels professionals i equips que es traslladen a Mallorca per als rodatges; d'una banda, es potenciarà la contractació d'artistes, professionals i tècnics locals, però per als desplaçaments que no es poden evitar, i així compensar les emissions de diòxid de carboni, s'impulsarà el projecte Film Food Forest, que fomentarà el consum de fruita i vegetals de quilòmetre zero als rodatges i la reducció de la petjada de carboni de les produccions audiovisuals.

stats