Mobilitat
Societat 12/07/2023

El Consell inicia els tràmits per eliminar el carril bus-VAO i la restricció de 80 km/h a la via de cintura

Galmés argumenta la mesura que a la circumval·lació de Palma "han augmentat les víctimes mortals"

2 min
El Consell encarregarà els informes als tècnics per determinar quin serà el límit de velocitat en el futur.

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat l'inici dels tràmits per eliminar "tan aviat com sigui possible" el carril bus-VAO de l'autopista de Llucmajor i el límit de velocitat a 80 km/h a la via de cintura de Palma. Per això, el Consell sol·licitarà una reunió amb la Delegació del govern i de la Delegació de Trànsit a les Balears. "En el cas de l'autopista de Llucmajor, les competències no són exclusives del Consell. Per tant, es necessita coordinar l'acció amb l'Estat per assolir aquest objectiu. Aquesta reunió hauria de ser abans de les eleccions al Congrés, perquè així pensam que podrem resoldre la qüestió més aviat", ha manifestat Galmés aquest dimecres, després del primer Consell Executiu.

Pel que fa a l'eliminació del límit de velocitat de 80 km/h a la via de cintura, Galmés ha anunciat que la previsió és "eliminar-lo en els primers 100 dies de Govern, un cop els informes dels tècnics estiguin enllestits". Sobre el nou límit que regirà a la circumval·lació de Palma, Galmés s'ha limitat a dir que serà "el que determinin els tècnics". Tot i això, ha deixat entreveure que una possibilitat seria que el límit fos el mateix que regeix a l'autovia de Manacor, que és de 100 km/h.

L'argument que el president del Consell ha fet valer per justificar aquest canvi a la via de cintura és que "les víctimes mortals hi han augmentat d'ençà de la imposició de l'esquerra". "Allà on les víctimes s'han reduït és entre Llucmajor i Campos, d'ençà que hi ha autovia. Això, però, l'esquerra no ho diu", ha afegit Galmés.

Llorenç Galmés ha oferit aquest dimecres la roda de premsa, després del primer Consell executiu del mandat.

Aina Calvo és reunirà amb Galmés la setmana que ve

La delegada del Govern central a les Balears, Aina Calvo, ha informat que es reunirà amb Galmés la setmana que ve, amb l'objectiu de tractar l'eliminació del carril bus-VAO. "La proposta de si hi ha d'haver aquest tipus de carril o no és del Consell, però és la Direcció General de Trànsit l'organisme encarregat de signar la resolució", ha informat Calvo, després que la presidenta Marga Prohens després que l'hagi rebuda en audiència.

Consell Excutiu, cada dimecres a les 9.30 h

El Consell Executiu del Consell de Mallorca ha acordat que es reunirà cada dimecres dematí a les 9.30 h, amb una periodicitat setmanal, que és així com s'ha fet durant l'anterior mandat. Així mateix, Galmés ha anunciat que aquest dimecres s'ha nomenat el personal eventual (o càrrecs de confiança) de la institució, El president ha reiterat, com ja va fer el dia de la presa de possessió dels consellers executius, que la reducció de càrrecs permetrà estalviar mig milió d'euros anuals.

stats