Societat 31/03/2018

El Consell Eivissa adverteix de la detecció de la cotxinilla que afecta el nopal

Aquest insecte afecta principalment a les figueres de moro, cobrint-les de paràsits i succionant la seva saba

Efe
1 min
Consell Eivissa adverteix de la detecció de la cotxinilla que afecta el nopal

PalmaEl departament de Medi ambient i Mitjà Rural del Consell d'Eivissa adverteix de l'arribada a l'illa de la plaga de la cotxinilla del nopal (Dactylopius coccus), també coneguda per

"cotxinilla de carmí" pel seu color.

Aquesta nova plaga arriba a l'illa després d'haver afectat "greument" les figueres d'Almeria, especialment en el Cap de Gata, i Múrcia durant els anys 2016 i 2017 i estenent-se per tot el Llevant fins a Barcelona.

Davant aquesta plaga, el Consell recomana als propietaris que, coincidint amb l'inici del cicle d'activitat d'aquest insecte, estiguin atents a possibles indicis d'afectació de les seves figueres.

En cas de localitzar-ho, des del departament de Medi ambient del Consell es recomana polveritzar aigua sabonosa a pressió sobre la part afectada fins a eliminar completament les plaques que conforma l'insecte.

En cas que l'afecció estigui molt estesa, el més recomanable és podar la part afectada i enterrar-la. No és recomanable, en aquest cas, el tractament químic ni fitosanitaris atès que la coberta de cotó de la cotxinilla impedeix la penetració dels productes.

En cas de dubte, els interessats poden dirigir-se a la seva cooperativa agrària o al departament de Medi ambient del Consell d'Eivissa, que l'assessoraran sobre com fer front a aquesta plaga.

Des de la màxima institució han assenyalat la impossibilitat de declarar d'interès públic la lluita contra aquesta plaga a causa que el Ministeri de Medi ambient té catalogada al nopal dins del llistat d'espècies invasores.

A més, des del Consell assenyalen que, malgrat ser una planta d'origen americà ja està integrada plenament en el paisatge rural eivissenc i és un element identificatiu de moltes finques.

Antigament, precisen, la figuera també era utilitzada com a farratge per a animals i, fins i tot, com a aliment humà.

stats