Societat 15/11/2022

El Consell dedicarà 154.000 euros a les expropiacions per a la planta de compostatge de Llucmajor

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient disposarà d'un pressupost de 13,1 milions d'euros per al 2023, prop d’un milió d’euros més que enguany

2 min
Imatge d'arxiu de compost.

PalmaEl Consell de Mallorca destinarà 154.000 euros a fer les expropiacions per poder construir la planta de compostatge de Llucmajor. Així ho ha anunciat el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, que disposarà d'un pressupost de més de 13,1 milions d'euros per al 2023, prop d'un milió d'euros més que enguany. Així, es dona prioritat a obrir nous camins senderistes, fomentar l'economia circular i ampliar la xarxa de refugis, destinant una part important als projectes a Tancar el cercle, Caminar per Mallorca i a la Ruta de Pedra en Sec.

Pel que fa a la Direcció Insular de Residus, la posada en marxa dels projectes té un pressupost de 315.304 euros. La consellera Aurora Ribot ha destacat aquest dimarts que "aquests pressupostos permeten continuar apostant per projectes com la nova planta de Llucmajor i la planificació de les altres quatre plantes de compostatge, així com augmentar els esforços en l'obertura de trams nous, incidir en el manteniment de les rutes senderistes que travessen part de l'illa i augmentar la xarxa de refugis de muntanya del Consell de Mallorca".

Per la seva banda, la Direcció Insular de Medi Ambient invertirà en el projecte Camina per Mallorca per reforçar la prioritat de tornar els camins públics a la ciutadania. Entre d'altres, es rehabilitarà el camí senderista entre Cala Murta i el far de Formentor. A més, s'obrirà una nova línia d'ajudes de 100.000 euros per fomentar l'economia circular. Aquesta tindrà dues partides: una per a institucions i empreses sense ànim de lucre, i l'altra per a empreses.

El pròxim refugi de Raixa

Pel que fa a la xarxa de refugis, després de la inauguració del nou refugi de Galatzó, es preveu avançar en la construcció del sisè refugi: el refugi de Raixa. Per aquest motiu, es dedicarà una partida de 681.145 euros a iniciar les obres de rehabilitació de les antigues cases de l'amo de Raixa per convertir-les en un refugi de muntanya per a senderistes i crear la futura Escola de Margers.

stats