Urbanisme
Societat 23/02/2023

El Consell d'Eivissa obre un expedient sancionador als promotors d'unes obres il·legals a Sant Josep

Les actuacions executades per a cadascun dels responsables es valoren en una sanció de més de 2,4 milions d'euros

ARA Balears
1 min
Les obres il·legals proliferen a Eivissa durant l’estat d’alarma

PalmaEl Consell d'Eivissa ha iniciat un expedient sancionador per infracció urbanística contra els promotors d'unes obres il·legals en un habitatge a Sant Josep. Les actuacions executades per a cadascun dels responsables de les obres es valoren en una sanció global de més de 2,4 milions d'euros.

Segons ha explicat Europa Press, el propietari de les obres i el constructor s'enfronten a les sancions més elevades, amb 1,2 milions i 1,04 milions, respectivament. Des del Consell han explicat que l'expedient recull, a més, l'inici del procediment de demolició i el restabliment de la legalitat de 19 construccions en total, amb la reforma integral de l'habitatge, dos annexos de nova planta o una piscina de nova planta de 60 metres quadrats, entre d'altres.

A més, s'inclou una escala d'accés a la costa de 100 metres o la demolició d'un mur de formigó de contenció de terres. Amb tot, les actuacions s'han remès a la Fiscalia d'Eivissa per si constitueixen un delicte.

El Consell ha recordat que, durant la legislatura, s'ha aconseguit demolir cinc construccions il·legals i s'han remès a Fiscalia sis denúncies per delictes contra l'ordenació del territori en sòl protegit. Des de la institució insular han remarcat que la proposta de sanció en aquest cas es dirigeix també als constructors, a més del promotor, "perquè tenen el dret de comprovar que el promotor dels treballs a executar ha demanat la preceptiva llicència".

stats