Societat 05/09/2022

El Consell i els ajuntaments de Menorca esmenen el conveni de les escoletes

Es neguen que les aules superin els 18 alumnes

Iván Martín
1 min
Escoleta Es Pouet, a Alaior.

MAÓEl Consell de Menorca i tots els ajuntaments de l'illa han presentat diverses esmenes al conveni de les escoletes que impulsa el Govern balear per la gratuïtat del tram de 2 a 3 anys. Les institucions menorquines pretenen evitar que les aules puguin omplir-se fins als 20 alumnes, i hi fixen un màxim de 18 alumnes. D'aquesta manera, en el cas de superar aquesta xifra, seria necessari desdoblar la classe per guanyar en qualitat docent. L'Executiu autonòmic finançarà només un desdoblament d'aula a partir de 21 alumnes.

Les corporacions locals s'han compromès a finançar amb fons propis una segona aula en cas de superar els 18 alumnes, i demanen que el Govern assumeixi una part (45.000 euros) del cost que tindria obrir-la. D'altra banda, les esmenes també exigeixen precisar els trams horaris que són gratuïts i els que no, perquè les escoletes ofereixen molt més temps de servei per als pares que no estarà subvencionat.

Cal recordar que l'Ajuntament d'Alaior va demanar una reunió urgent de la Junta de Batles per analitzar la situació del conveni davant la seva entrada en vigor. Precisament, aquesta institució ha anunciat aquest dilluns un ajut de 21.000 euros en beques a famílies amb infants de 0 a 3 anys, una mesura que té la finalitat d'apujar el percentatge d'escolarització del municipi.

stats