Societat 10/06/2022

El Consell adjudica per més de 25 milions el porta a porta a Maó i es Castell

La previsió és que el servei comenci a funcionar l'1 de juliol

Iván Martín
2 min
Imatge d'una planta de tractament de residus.

MAÓEl Consell de Menorca ha adjudicat els serveis de recollida de residus porta a porta a Maó i es Castell per un import superior a 25,5 milions d'euros. La previsió del Consorci de Residus i Energia de Menorca és que el servei comenci a funcionar l'1 de juliol amb una implantació progressiva per estar plenament operatiu a finals d'any.

El servei públic de recollida de residus als municipis de Maó i es Castell preveu la recollida separada de cinc fraccions, concretament les de paper-cartó, vidre, envasos lleugers, matèria orgànica i la resta, mitjançant un sistema de recollida porta a porta. Aquest contracte està dividit en diferents lots, però amb una durada per als pròxims vuit anys. El principal correspon al servei de recollida de residus i la proposta d'adjudicació definitiva recau en l'empresa FCC Medio Ambiente, per un import de 24.767.334,56 euros. Un altre lot engloba les campanyes de comunicació i informació a la ciutadania, en què l'oferta millor valorada és la de l'empresa Gram Illes Balears 21 per un import de 356.400 euros. El darrer es destina a la qualitat i control del servei de recollida, en què l'oferta de l'empresa SM Sistemas Medioambientales és la millor valorada, per un import de 466.629,52 euros.

Pel que fa a Ciutadella, Ferreries, es Migjorn Gran, es Mercadal, Alaior i Sant Lluís, es preveu la recollida separada d'aquestes quatre fraccions mitjançant un sistema de recollida amb contenidors a la via pública. Aquest contracte està dividit en un lot principal corresponent al servei de recollida de residus i la proposta d'adjudicació definitiva recau en l'empresa UTE Urbaser-Juan Mora, per un import de 3.998.969,30 euros, pels dos anys de contracte previstos inicialment. Un altre lot engloba les campanyes de comunicació i informació a la ciutadania, en què l'oferta millor valorada és la de l'empresa Gram Illes Balears 21 per un import de 39.172,71 euros. Finalment, quant a la qualitat i el control del servei de recollida, l'oferta de l'empresa Gram Illes Balears 21 és la millor valorada, per un import de 100.575,03 euros.

stats