Successos
Societat 11/01/2023

Una conductora del TIB denuncia un usuari per insults i amenaces

El SATI afirma que aquest tipus de situacions són cada vegada més freqüents

ARA Balears
1 min
Un bus del TIB a l'estació Intermodal de Palma.

PalmaUna conductora del TIB ha presentat una denúncia davant la Guàrdia Civil contra un usuari conflictiu que, segons recull l'escrit, l'ha insultat i amenaçat en diverses ocasions i fa uns dies va bloquejar l'autobús durant mitja hora. El Sindicat Autònom de Transports de les Illes (SATI) ha lamentat que "aquest tipus de situacions són cada vegada més freqüents" i ha reclamat major seguretat a la Conselleria.

Segons recull Europa Press, en la denúncia, la treballadora explica que havia tingut diversos incidents anteriors amb aquest passatger, amb crits i insults, a més d'una empenta a un altre company. Al novembre, per por de l'home, la conductora va decidir no obrir-li la porta, ja que el seu supervisor li va indicar que podia no admetre gent problemàtica.

Segons recull la denúncia, l'home va començar a cridar, insultar i colpejar la porta. La conductora va acabar cridant a la Guàrdia Civil i la Policia Local, que van identificar l'individu i van permetre que l'autobús continuàs la ruta.

El 4 de gener, a l'estació d'Inca, la dona de nou va decidir no obrir la porta a aquest usuari, que va respondre "amb comportament agressiu" i va situar el cotxet de la seva filla darrere de l'autobús mentre ell es plantava davant amb la nina en braços.

SATI sosté que aquest tipus d'incidents s'han incrementat des de l'inici de les noves concessions del TIB, i el vincula "als retards en el servei i la insuficiència de places en els vehicles". Amb tot, la conductora expressa en la denúncia que l'home es mostra "molt agressiu" i que té por de trobar-se sola.

stats