Accident mortal
Societat 06/11/2023

La conductora investigada per l'accident mortal de Llubí dona negatiu en cànnabis a la prova de contrast

El resultat d'aquesta prova de contrast sanguínia ha donat negatiu en cocaïna, opiacis, benzodiazepina, cànnabis, amfetamina i metamfetamina

ARA Balears
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil

PalmaLa conductora investigada per l'accident a Llubí que va posar fi a la vida d'una mare i la seva filla que circulaven en bicicleta ha donat negatiu en cànnabis a la prova de contrast que va demanar que se li fes després d'haver donat positiu en el moment dels fets. Cal recordar que la dona, que no va ser detinguda, va admetre a la Guàrdia Civil que havia fumat una cigarreta de marihuana la nit anterior al succés.

L'accident va tenir lloc a primera hora del 18 d'octubre a la carretera que uneix Inca i Muro, a prop de Llubí, quan una menor anava amb la seva mare en bicicleta elèctrica. La conductora va donar positiu en cànnabis a la prova de saliva i en va demanar una segona de contrast. El resultat d'aquesta prova de contrast sanguínia ha donat negatiu en cocaïna, opiacis, benzodiazepina, cànnabis, amfetamina i metamfetamina.

La investigada va sostenir en la seva declaració davant els agents que va fumar cap a les 20 h del dia anterior i va mantenir en tot moment que el matí de l'accident ja no es trobava sota els efectes del cànnabis. Va explicar que aquell matí havia duit els seus fills a l'escola i havia passat per una pastisseria, sense cap incident. La dona va explicar que, quan circulava per la carretera, va veure la ciclista en el voral i va fer una maniobra per avançar-la i deixar-li espai, sense arribar a envair el carril contrari.

En aquest sentit, la conductora va afirmar que la ciclista va fer un gir inesperat cap a l'esquerra, com per creuar la carretera transversalment, i es va creuar en la seva trajectòria. Fonts pròximes al procés van informar que el cotxe presentava el cop en el costat esquerre, el del conductor. Atès que el cotxe i la bicicleta anaven en el mateix sentit, la bicicleta quedaria a la dreta del cotxe en depassar-la. No obstant això, l'atestat recull que el cop va ser una envestida perpendicular central.

No s'apreciava influència de substàncies

La conductora va donar positiu en marihuana en la prova indiciària que es practica protocol·làriament i en va sol·licitar una de contrast. Amb tot, l'atestat de la Guàrdia Civil ressenyava que la dona no presentava símptomes de trobar-se sota la influència de cap substància: es va mostrar col·laborativa, s'expressava de manera clara i lògica, els seus moviments i coordinació eren correctes i no presentava dilatació a les pupil·les.

Els agents van reflectir que "no s'apreciava influència" de substàncies tòxiques. El tram en el qual va ocórrer l'accident no disposa de càmeres actives. Va haver-hi un testimoni, un tècnic sanitari que conduïa en el sentit contrari i que va prestar el primer auxili a les víctimes. La conductora va sortir il·lesa de l'accident, si bé es trobava en estat de xoc i va ser atesa en un hospital.

stats