Societat 19/07/2021

Condemnen a tres anys i mig de presó un home que ha reconegut que va abusar sexualment d'una menor a Mallorca

L'acusat ha explicat que feia xantatge a la jove per obligar-la a mantenir relacions sexuals amb ell

ARA Balears
2 min
Imatge del judici

PalmaL'home acusat d'abusar sexualment d'una menor d'edat a Palma ha reconegut els fets i ha acceptat una condemna de tres anys i mig de presó. L'acusat, de 31 anys, ha confirmat, a més, que feia xantatge a la nina per obligar-la a mantenir relacions sexuals amb ell. Segons ha informat Europa Press, l'home té ara un període de cinc dies per ingressar voluntàriament a la presó, tot i que la defensa de l'acusat ha explicat que sol·licitarà una ampliació d'aquest termini.

A més dels tres anys i mig de presó, l'abusador confés no podrà viure ni visitar els municipis de Sant Llorenç i Son Servera durant els pròxims deu anys i l'Audiència Provincial de Palma ha imposat també una ordre d'allunyament que impedirà a l'home acostar-se a menys de 300 metres de la víctima.

A més, tampoc no es podrà comunicar amb ella de manera directa ni indirecta. L'Audiència Provincial de les Illes Balears ha condemnat també l'home a deu anys de llibertat vigilada amb l'obligació de presentar-se als programes d'educació sexual i a pagar tots els costos del judici i una indemnització de 5.000 euros per a la víctima.

Inicialment la fiscalia sol·licitava una condemna de vuit anys de presó per a l'acusat, però després que aquest reconeixés els fets, ha decidit acceptar la condemna de tres anys i mig. L'home ja havia estat condemnat d'un delicte d'agressió sexual el 2010, però en aquest cas la fiscalia ha valorat la resposta de l'abusador durant el judici i la intenció de reparar el mal fet a la víctima i ha acceptat la reducció de la condemna que inicialment sol·licitava.

Els fets condemnats varen succeir el 2013, quan l'abusador va contactar amb la víctima a través d'una aplicació de missatgeria en línia. Segons s'ha explicat durant el judici, els missatges "augmentaren de to" progressivament. Durant una d'aquestes converses la víctima envià a l'home una foto seva en roba interior i l'abusador la utilitzà per fer-li xantatge i l'amenaçà de publicar-la si no mantenia relacions sexuals amb ell.

Davant el xantatge, la menor intentà bloquejar el condemnat a les xarxes socials i evitar qualsevol contacte amb ell, però l'home la localitzà i continuà extorsionant-la fins que la víctima accedí a mantenir relacions sexuals amb ell per evitar que continuàs assetjant-la i fes pública la fotografia en roba interior.

stats