Tribunals
Societat 06/02/2023

Condemnen a quatre anys de presó els dos acusats d'incendiar els jutjats d'Eivissa

La jutgessa també els ha condemnat a pagar una multa de més de 3.200 euros

ARA Balears
1 min
Els nous jutjats d'Eivissa han obert les seves portes aquest dimarts.

PalmaEl jutjat Penal número 1 d'Eivissa ha considerat culpables d'un delicte de danys els dos acusats d'incendiar els jutats d'Eivissa, i els ha condemnat a quatre anys i un dia de presó cadascun. Així ho ha determinat en una sentència, que ha fet pública aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

A més, la jutgessa els ha condemnat a pagar una multa de més de 3.200 euros i els ha imposat una indemnització conjunta solidàriament al Ministeri de Justícia, amb la quantitat de 409.555,35 euros, al Consell Insular d'Eivissa amb 3.411,71 euros i a la resta de perjudicats, amb 175 euros.

En la sentència, la jutgessa detalla els motius pels quals ha arribat a la "plena convicció" que un dels acusats va ser l'autor material de l'incendi de l'edifici de la seu judicial dels jutjats d'Eivissa. Per altra banda, la magistrada assenyala que l'altre acusat va participar en els fets com a inductor.

D'aquesta manera, conclou que mentre que el primer va ser l'autor material, en la participació del segon concorre una circumstància agreujant d'aprofitament de les circumstàncies.

stats