Societat 21/01/2021

Condemnen una persona que es feia passar per infermera i el centre sanitari on exercia

Els que la van contractar sabien que l'empleada treballava sense la titulació

Ara Balears
1 min
Els jutjats de Via Alemanya de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl Jutjat Penal número sis de Palma ha condemnat una persona que es feia passar per infermera sense tenir la titulació a pagar una multa de nou mesos i per un delicte de coaccions a cinc mesos de presó, segons ha informat el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA). A més, la mateixa sentència condemna els propietaris del centre sanitari on exercia la persona processada, com a "cooperadors necessaris en el delicte d'intrusisme professional", atès que coneixien la situació de l'empleada.

Segons el col·legi oficial, el jutjat considera provat el delicte d'intrusisme. La condemnada no tenia la titulació pertinent i no estava inclosa al registre professional del COIBA, requisit obligatori, però feia activitats que són competència de les infermeres. En el comunicat, no especifiquen els fets relacionats amb el delicte de coaccions.

Així, el COIBA compleix amb la responsabilitat de defensar els seus interessos, "tant de la professió com del col·lectiu d'infermeria que representa i de la ciutadania". En aquest sentit, recorden que en els casos d'intrusisme és especialment rellevant "la seguretat de les persones ateses". No només es tracta de "les cures inadequadament prestades per la persona no habilitada", sinó que també cal tenir en compte "totes les cures i atencions que la persona necessita i als quals té dret, però no rep, amb el risc que suposa per a la seva salut".

stats