Societat 15/04/2021

Condemnen un exregidor d'Andratx per prevaricació administrativa

L'Audiència de Palma li ha imposat una pena de 12 anys d'inhabilitació

ARA Balears
1 min
L'Audiència de Palma. / ARA BALEARS

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència de Palma ha condemnat aquest dijous un exregidor de l'Ajuntament d'Andratx a 12 anys d'inhabilitació per exercir qualsevol càrrec públic al mateix consistori. Se l'ha condemnat per un delicte de prevaricació administrativa. L'acusat i la Fiscalia han arribat a un acord de conformitat, de manera que el processat ha reconegut els fets i s'ha evitat celebrar el judici, en el qual l'acusació pública prèvia demanava quatre anys de presó per ell, segons ha informat Europa Press.

Així, l'home ha reconegut que entre gener de 2016 i 2017 va aprofitar les facultats de gestió i contractació que tenia a l'Ajuntament i, incomplint la normativa, va donar ordres per contractar subministraments a diverses empreses de manera arbitrària. Aquestes contractacions no tenien el corresponent expedient legal de justificació.

En total, el cost de les factures va superar els 28.000 euros. L'Ajuntament va tornar part d'aquestes factures, en concret 17.000 euros, o bé es van rescindir els contractes. Per tot això, el Ministeri Fiscal ha conclòs que no va haver-hi perjudici per les arques municipals i ha retirat la indemnització que sol·licitava d'entrada de 14.800 euros.

stats